2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az Acélosok sötét lovak?

Szombaton kezdi elsőosztályú bajnoki idényét a Miskolc Steelers amerikaifutball-csapata, itthon, azaz a felsőzsolcai pályán fogadja az Eger gárdáját, délután 3-tól.

Amikor szünetel a hazánkban is mind népszerűbb csapatsportág non plus ultrájának számító amerikai liga küzdelemsorozata, akkor zajlik a magyar bajnokság. Áprilisban kezdődik-kezdődött a Divízió I menetelése, amelynek részese a borsodi megyeszékhely reprezentánsa is. Az Acélcsapatnak négy ellenfelével kell megküzdenie a júniusig tartó alapszakaszban, s az ezüst-piros mezesek bíznak benne, érdekeltek lesznek a folytatásban, vagyis a rájátszásban is. Beszédes, hogy a rivális kluboknál is úgy nyilatkoznak észak-magyarországi riválisaikról, mint „sötét lovakról”, akiktől talán jóval több várható a szezonban, mint gondolnánk…
Sok minden változott az Acélcsapat életében az elmúlt három-két-egy esztendőben. A legfrissebb fejlemények talán minden korábbinál tetszetősebb reményekre jogosíthatják a helyi szurkolókat, a sportág miskolci-borsodi (és, persze, kassai) barátait – írja a klubhonlap, a miskolc steelers.hu, amely Száraz Zsolt vezetőedzővel készített interjút:

– Legutóbb ősszel hallottunk érdemi információt a Steelersről, azóta azonban immár több mint két hónapja pályán vannak a játékosok. Mi történt eddig 2014-ben?
– Az idei edzések január 28-án, épp a Super Bowl hetében kezdődtek, s azóta is teljes erőbedobással készülnek a fiúk a bajnoki nyitányra. Az enyhe időt és a lámpafényes edzőpálya adottságait sikerült maximálisan kihasználni és heti két alkalommal, kedden és csütörtökön este 7-től 9-ig két órán keresztül erőnléti és állóképesség-növelő edzésekkel terheltük a fiúkat. A körülmények jók és a hangulaton, a csapatszellemen sokat javított az évadnyitó egyesületi bál is.

– Milyen tervek vannak erre az időszakra a bajnokság kezdetéig? Mi a helyzet a Cassoviával tavaly elindult együttműködéssel?
– Ebben az esztendőben is a tavaly már testvéreinkül fogadott kassai Steelers fogja adni a védelem gerincét és természetesen velünk tart a tavalyi bajnokság Steelers MVP futója, akinek az első hazai mérkőzés előtt adja át a klubunk vezetősége a megérdemelt kupát és címet. A kassaiak az egész szezonban velünk lesznek, remélhetőleg minél több meccsen.
Az edzéseken az erőnlét fejlesztését részben az ügyességé és a technikáé váltotta fel, március közepén és végén egy-egy hétvégén egész napos edzéseken a playbook gyakorlása folyt: kiegészülve az idei szezonban velünk játszó játékosokkal próbáltunk, próbáljuk játszhatóvá tenni. Az előző hó utolsó vasárnapján zajlott felkészülési mérkőzésen igyekeztünk élesben tesztelni azt a játékot, ami reményeink szerint jellemezni fogja az Acélcsapat idei szereplését.

– Új játékosokat igazolt a klub. Nem akárkiket: olyanokat, akiknek már a neve is sokat mondhat a szurkolók számára.
– Óriási dolog, hogy ebben a szezonban olyan játékosokkal is erősödik a csapat, ami révén tovább folytathatjuk a tavaly elkezdett fejlődést. Hazai élcsapatokat megjárt és ott is meghatározó játékosokat láthatunk majd a miskolci keretben. A teljesség igénye nélkül megemlítem az ukrán Vasyl Jordan irányítót – korábban: Warriors, Wolves, Tigers -, akivel két ukrán honfitársa is megérkezik Miskolcra, vagy Hanász Róbertet – Gladiators, Tigers -; mindőjük neve van a honi amerikaifutball-berkekben és sok-sok érmet gyűjtöttek már be az elmúlt évek versenysorozataiban.

– Mennyiben változtak ennek fényében az ez évi tervek? Meg van-e fogalmazva klubszinten, hogy mit kell elérnie a Steelersnek 2014-ben?
– Több elképzelés is elhangzott az elmúlt hetekben célokról és lehetőségekről. Tavaly fiatal és még tapasztalatlan csapattal vágtunk neki a bajnokságnak. Olyan játékosokkal, akik két országból jöttek és náluknál sokkal tapasztaltabb, rutinosabb futballistákkal és gárdákkal néztek szembe. A cél a bennmaradás volt az elsőosztályban és ezt gyenge idénykezdet után javuló teljesítménnyel és az egész szezon egyik legnagyobb küzdelmet hozó mérkőzésén – Cowboys-Steelers 0-7 – aratott győzelemmel sikerült végrehajtani. Edzőként látom a fiúkat fejlődni, és az erősítések fényében merek álmodozni arról, hogy a Steelers történetének legnagyobb sikerét fogja az idén megvalósítani. Az erő megvan hozzá, bízom benne, a szerencse mellénk szegődik és a sérülések is elfogják kerülni a keretet.

A Miskolc Steelers mérkőzései a magyar bajnokság Divízió I-es osztályában a 2014-es alapszakaszban:
2014. április 12.: Miskolc Steelers – Eger Heroes
2014. április 27.: Újpest Bulldogs – Miskolc Steelers
2014. május 17,: Békéscsaba Raptors – Miskolc Steelers
2014. június 7.: Miskolc Steelers – Budapest Titans

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek