2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Helyreállt a köznyugalom Sajóbábonyban

A tegnap esti lakossági fórumot követően a mai nap folyamán garázda jellegű cselekmények történtek Sajóbábonyban. A településen bevezetett hathatós rendőri intézkedéseknek köszönhetően estére helyre állt a település közrendje.

 

November 14-én este Sajóbábonyban egy parlamenten kívüli pár tartott lakossági fórumot. A fórumra érkezőkön felül mintegy 15-20 főnyi ellenérdekű fél is megjelent a fórumnak otthont adó általános iskola előtt. A helyszínen lévő nagyobb rendőri erőt látva az ellenérdekű csoport a rendezvény kezdete előtt a helyszínt elhagyta.

A fórum másnapjának délelőttjén – a felmerült gyanú szerint – négy helyi lakos megjelent egy helyi boltban és számon kérték a boltvezető asszonyt, hogy ő szervezte e meg a városba a lakossági fórumot. A gyanú szerint az eset után egy, a lakossági fórumot megszervező férfit helyi lakosok szintén életveszélyesen megfenyegettek.

Az eseményeket követően Sajóbábony település határában a fórumot szervező párt szimpatizánsai, valamint a fórum ellenzői két, mintegy 30-40 főnyi csoport kezdett gyülekezni az úttesten egymással szemben. Ennek során a fórummal szimpatizálók egy gépjárművét az ellenérdekű csoportból néhányan karókkal, botokkal megtámadta és az autó ablakait betörték és az autót megrongálták. A támadás során az autóban ülő személyek nem sérültek meg.

A helyszínre kiérkező rendőrök által bevezetett intézkedéseknek köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy további atrocitások ne történjenek.

A helyszínre kiérkező nagy létszámú rendőri erők a településen, valamint megye teljes területén fokozott ellenőrzést vezettek be és a Sajóbábonyra bevezető útszakaszt – biztonsági intézkedésként – délután teljes egészében lezárták.

Mintegy két óra elteltével a településen bevezetett rendőri intézkedések eredményeként helyre állt a közrend, amit követően a rendőrség az elrendelt útlezárást feloldotta.

A erőszakos cselekmények miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntette, továbbá a Miskolci Rendőrkapitányság testi sértés, valamint zaklatás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt indított nagy erőkkel eljárást. Az autó megtámadását követően előállított személyt a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette.

Sajóbábonyban az ottlakók biztonságának garantálása és a köznyugalom megőrzése érdekében folyamatos a rendőri jelenlét. Az eset kapcsán – megelőző intézkedésként – Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya a megye egész területére fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el.

 

B-A-Z.MRFK Kommunkiációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…