2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Renegades hétvége

Duplázott a hétvégén a Miskolc Renegades. Az amerikai futball csapat szombaton első Divízió II-es mérkőzésén a Szolnok Soldierst, vasárnap pedig a Miskolc Lionst győzte le.

„Lassan beérik mindaz a munka, amit a csapattagok és az egyesület elnöksége az elmúlt években elvégzett” – mondta a mérkőzések előtt Apjok Zoltán, a Miskolci Renegátok Amerikai Futball Sportegyesület elnöke. Az idei cél mindenképpen az, hogy az összes meccsünket megnyerjük, ezzel is bizonyítsunk szurkolóinknak és Miskolc városának.

„Minden olyan sport fontos, amely közösséget épít, ezért is örülök, hogy a Renegátok eredményeivel jó példát mutatnak a mai fiataloknak – mondta Sebestyén László országgyűlési képviselő, aki szerint példaértékű az az együttműködés, amely Miskolc város és az amerikai focisták között van.

 

A Renegades pedig szombaton és vasárnap is bizonyította, rászolgálnak a bizalomra, és nem ok nélkül tartják őket a Divízió II. egyik legerősebb csapatának.

Fontos mérföldkő a Divízió II., hiszen végre a „hivatalos” bajnokságban bizonyíthat a csapat. Ahogy ezt a Szolnok Soldiers ellen is tette, már az első negyedben Janocskó Kornél labdaszerzésével, majd az Interception végén elért touchdown-nal rövid idő alatt 6 pontos előnyt szereztek a miskolciak, amit Lakatos Bence még 2 ponttal megtoldott. A gyors vezetés után egy ideig egymás erejét mérték föl a csapatok, a kisebb kerettel rendelkező szolnokiak azonban nem tudtak eleget pihenni, és ennek is köszönhető, hogy a harmadik negyedben Bese Gergely, Gyenis Dávid és Lakatos Bence is eljutott az ellenfél célterületére, és Lakatos még egy kétpontos kísérletet is sikerre vitt. A Renegátok 28 pontjával szemben a Soldiers csak 8-at szerzett, egy Interception utáni TD-vel és a 2 extraponttal. A negyedik negyedben már nem tudtak pontot szerezni a vendégek, a végeredményt Lakatos Bence TD-je, majd Németh Viktor kétpontosa állította be: Miskolc Renegades – Szolnok Soldiers 36:8.

 

Vasárnap ismét a Miskolci Egyetem csapatával, a Lions-sal, barátságos edzőmérkőzésen mérték össze erejüket a Renegátok, és a felázott talaj ellenére 42:11-re múlták felül az Oroszlánokat.

A folytatás április 20-án újabb forduló a Lions-sal, majd 26-án Divízió II-es mérkőzés, amelyen az ellenfél a Dabas Sparks lesz. Mindkét meccset az Ifi-pályán rendezik meg.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek