2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Medulinban edzőtáboroztak

A TVK-Mali Triatlon Klub 16 tagú küldöttsége március 10-22. között a horvátországi Medulinban gyakorolt az idei nagy megmérettetésekre.
– Jó magam húsz éve – eleinte még versenyzőként, jó pár éve pedig edzőként – járok vissza ebbe a tengerparti városba, ahol tél végén is rendkívül ideális körülmények között lehet gyakorolni mind a három sportágban – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK elnök-vezetőedzőjétől, aki segédedzőként az ilyen irányú tanulmányokat folytató versenyzőjére, Balogh Bencére is számíthatott.

– A szálloda, az uszoda egy helyen van, kiváló minőségűek az utak, minden adott ahhoz, hogy minőségi munkát lehessen végezni. Versenyzőink közül a „serdülő sor” tagjai számára ez volt az első hivatalos külföldi edzőtáborozás, ami még különlegesebbé tette számukra az élményt. A Héraklész-edzőtábor jellegéből adódóan együtt gyakoroltunk a DSI-DSC és a Mogyi Baja-Pécs sportolóival, akik munkáját Papp Zsolt, illetve Bajai Péter irányította. Jó néhány közös tréningen velünk edzett a tavalyi tiszaújvárosi világkupa bronzérmese, az osztrák színeket képviselő Sara Vilic is, aki szlovén, horvát és osztrák triatlonosokkal táborozott Medulinban. Érdekesség, hogy az idei II. Ifjúsági Olimpiára készülők közül négyen – a szintén velünk tartó Bicsák Flóra (Zala-Triatlon), továbbá Rácz Gergő (Mogyi Baja-Pécs), Tóth Milán (DSC-DSI) és Lehmann Bence (TVK-Mali TK) –  is összejöttek, hogy kihasználják a kiváló felkészülési lehetőségeket.  
Mivel a tiszaújvárosiak közül tizenhárman valamelyik korosztályos válogatott tagjai, nem meglepő, hogy a klub mellett a Magyar Olimpiai Bizottság  Héraklész-programja is hozzájárult a meleg égövi tréningezés költségeihez, melyből a szülők is részt vállaltak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…