2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Borkirálynők vetélkedője a mézédes források földjén

Borkirálynők vetélkedője a mézédes források földjén

A jó bornak is kell a cégér, nem kivétel ez alól a világ legjobb borai közé tartozó tokaji sem. A jó borok és szép nők jegyében telik majd az Országos Borkirálynő Fesztivál. A rendezvényt dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke ajánlotta a sajtó figyelmébe.

A tarcali „6 Puttonyos Borfalu” megtekintésével indult a sajtótájékoztató programja, amely keretében megtekintették Hornyák Pál és Nagy István közös tárlatát. Ezt követően a nagyteremben a tavalyi rendezvényről készült kisfilm levetítésével folytatódott a sajtótájékoztató. Baracskai László polgármester köszöntötte a vendégeket. „Tarcal, a mézédes források földje készen áll az újabb megmérettetésre” – jelentette ki magabiztosan. Kiemelte, hogy a győztes a koronáját megőrizheti, címe viszont egy évre szól, amely alatt a magyar borok arcaként szerepel a különböző rendezvényeken. A fesztivált a turisták Tarcalra, Hegyaljára vonzásának érdekében rendezik meg szeptember 19-21. közt.

A világon a legjobbak közt tartják számon a magyar borokat, országon belül pedig a tokaji az egyik legjobb, tehát, ha valaki betér egy hegyaljai pincébe, akkor a világ egyik legjobb borát ihatja. A probléma az, hogy ezt egyelőre csak mi tudjuk – magyarázta dr. Mengyi Roland miért is van szükség a bormarketingre. A cél, hogy az egész világgal megismertessék a hegyaljai borokat. Ennek megvalósítását szolgálja a fejlesztéspolitika is. „Lassan, lassan, de biztosan beérik ez a munka” – vont mérleget dr. Mengyi Roland.

Ezt követően a szép tájak, szép nők, jó borok összekapcsolásaként megrendezésre kerülő fesztivált méltatta a közgyűlés elnöke, aki szorgalmazta, hogy Magyarország mind a 22 borvidéke válassza meg saját borkirálynőjét, s közülük válasszák ki a királynőt. Majd idővel fejlesszék európai versennyé a rendezvényt.

Kiss Barbara Magyarország 2013-as borkirálynője beszédében kiemelte, hogy ez a rendezvény nem csupán a szépségről és a világbékéről szól, hanem a borászok rácsodálkozását is kivívva szakmai ismeretekről is. Nagy megtiszteltetés számára, hogy képviselheti a magyar borokat, borvidékeket. Az egyébként agrármérnök szépség szeretné tovább képezni magát egy borszakértői tanfolyamon.

A tájékoztató zárásaként fergeteges műsort adott Újvári Marika és a Monoki Kossuth Népdalkör, valamint a Folk and Break Táncegyüttes.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek