2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Fideszes választási csalások várhatóak

Vadai Ágnes, a DK alelnöke és Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségének tagja, mindketten az ötpárti kormányváltó szövetség képviselőjelöltjei, ma tárgyalást folytattak az EBESZ hazánkban tartózkodó megfigyelőivel. A nemzetközi szervezet előzetes jelentése súlyos aggályokat fogalmaz meg a választási esélyegyenlőséggel kapcsolatban: a választóköri határok újrarajzolása a Fidesznek kedvez, a közmédia egyoldalúan függ a kormánytól, szinte csak kormánypárti hirdetéseket lehet látni az utcákon és a sajtóban, a határon túli szavazókra nem egységes szabályok vonatkoznak és a Nemzeti Választási Irodán a fideszes delegáltak vannak többségben.


A DK politikusai felhívták a figyelmet arra, hogy az elmúlt négy évben hozott jogszabályok, az alaptörvényt, a választójogi és a médiatörvényt is beleértve csak a Fidesz érdekeit szolgálják. Az Orbán-kormány lebontja a jogállamot és hazánkat a keleti önkényuralmak karjaiba löki. Az emberek létbizonytalanságban élnek. Súlyos választási csalásokra számítunk. Több helyről erősítik meg azt, hogy fideszes politikusok zsarolják a közmunkásokat azzal, hogy csak akkor tarthatják meg állásukat, ha a szavazólapuk lefényképezésével bizonyítják, hogy a Fideszre voksoltak.

Arra biztatjuk a polgárokat, hogy álljanak ellen a megfélemlítésnek és zsarolásnak, és jelentsék a fideszes visszaéléseket. Félelemmentes életet és anyagi biztonságot csak az ötpárti kormányváltó szövetség győzelme hozhat az embereknek.

DK sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek