2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Jobbik:Reagálás Zsigó Róbert sajtótájékoztatójára: Az önfenntartó börtönöknek még csíráját sem látjuk

Jobbik:Reagálás Zsigó Róbert sajtótájékoztatójára: Az önfenntartó börtönöknek még csíráját sem látjuk

A Fidesz ismét trükkök százait veti be, hogy sikerpropagandáját előadhassa. A büntetés-végrehajtási intézetekben fogva tartottaknak ugyanis csupán kisebb részük jogerősen elítélt bűnöző, és nekik is csak töredékük dolgozik. Így az egy rab fogva tartásához szükséges napi 8500 forintnak is csupán elenyésző hányadát termelik meg a fogvatartottak. Zsigó Róbert arról sem beszélt: ugyan milyen kemény, fizikai és legfőképp termelő munka folyik a szombathelyi és tiszalöki luxusbörtönökben?

Ha a Jobbik kellő választói felhatalmazást kap, akkor el fogja érni, hogy minden olyan személy valódi termelő munkát végezzen, akit büntetés-végrehajtási intézetben tartanak fogva. Az elítélteknek pedig nem csupán fogva tartásuk költségét, hanem az áldozataiknak járó kártérítés összegét is elő kell teremteniük kemény fizikai munkájukkal. A Jobbik ezen túlmenően a különösen kegyetlen bűnözőket a nemzetközi példák szerint alkalmazott bérrabtartás keretében jóval olcsóbb külföldi fegyintézetekben fogja fogva tartani, hogy az adófizetők pénzével ezen intézkedés révén is takarékoskodjon.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…