2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Magukat rendőrnek kiadó személyek zaklatják az aktivistákat

Tegnap délután öt óra körül a VII.kerületi Hernád utcában, magukat rendőrnek megnevező, de civil ruhás személyek igazoltatták Dr. Oláh Lajos képviselőjelölt aktivistáit.
Az illetők szemmel láthatóan célzottan érkeztek a helyszínre, nyakukban lógott egy igazolványféle, de külön nem igazolták magukat.

Arról faggatták az önkénteseket, hogy miért csöngetnek be házakba, majd miután kiderült, hogy a kormányváltó összefogás jelöltjének dolgoznak, engedélyt követeltek rajtuk. Ezután igazoltatták is őket, a személyes adatokat – rádión beszólva a központba – ellenőrizték is. Majd az aktivistáknál levő felszerelést, szóróanyagokat ellenőrizték.
Végül útjukra engedték őket.

A Demokratikus Koalíció kikéri magának, hogy civil embereket zaklasson bármiféle hatóság, vagy az ő nevükben felbukkanó személyek. Az Orbán-rezsim ne próbálja még jobban megfélemlíteni az anyagilag és lelkében is megnyomorított embereket.

A DK tiltakozik az eljárás ellen, egyúttal felszólítjuk Pintér Sándor belügyminisztert, hogy vizsgáltassa ki az esetet. Ha rendőrök voltak az illetők, indítson ellenük eljárást, ha nem, akkor nyomoztassa ki, kik vegzáltak jogaikkal élő állampolgárokat.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek