2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Túrasorozat a diósgyőri uradalom rejtekeibe

Vártető, Ostoros, Puskaporos, Baráthegy, Fényes-kő, Pecér…
Tősgyökeres diósgyőri , de még sosem járt ezeken a helyeken?
Itt az idő!

A Szinva-patak két oldalán található földrajzi nevek igen érdekesek, ám ha tudjuk, hogy ezek beszélő nevek, még izgalmasabbakká válnak. A Zöld Kapcsolat Egyesület és a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete túrasorozatot hirdet a diósgyőri uradalom rejtekeinek és rejtelmeinek megismerésére. Ha csatlakozik hozzánk barátaival, családjával, az uradalmi túrákon nem csak izmait mozgathatja meg, de régmúlt idők meséinek, vagy éppen megtörtént eseményeinek helyszínein barangolhat velünk.

Időpont: 2014. március 22. szombat.

Találkozó: Miskolc, Diósgyőr Pálosok tere, 10 órakor (Kuruc utcai Coop áruház előtt) vagy Miskolc, Felső Majláth. Az 1-es villamos végállomásán 10:15-kor.
Útvonal: Felső-Majláth – Papírgyár – Majális-Park – Bány-bükk-völgy – Gulicska – Mély-völgy – Puskaporos – Felső-Hámor. Táv: 6,9 km. Szintemelkedés: 350 m. Várható érkezés: Felső-Hámor 5-ös helyi járat buszmegálló 13:00-kor. Túravezető: Makár Richárd, (e-mail: tura@bfte.hu), regélő: F Nagy Zsuzsanna (info@zoldkapcsolat.hu). Könnyű családos kirándulás. A túra ingyenes. A hazaúton, a helyi buszjegyek árát mindenki maga fizeti. MVK jegy 300Ft (buszon 400Ft)
A túravezető a túrák útvonalát a résztvevők felkészültségétől függően, és az időjárási körülményekhez igazodva megváltoztathatja. A túrákon mindenki saját felelősségére vesz részt

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek