2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Rekord mezőny versengett a „Keményben”

Rekord mezőny versengett a „Keményben”

A miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszodában március 8-9-én rendezték meg a XVIII. Víz Világnapi Nemzetközi Úszóversenyt, melyre 400-nál több tagot számláló rekord mezőnyt verbuválódott. A borsodiak ezúttal is alaposan kitettek magukért, melyet a közel ötven érem ékesen bizonyít.

Az eseménynek otthont adó sportlétesítményben összegyűlt román, szlovák, ukrán és magyar résztvevőket a Himnusz elhangzását követően, elsőként dr. Fázold Ádám főszervező, a Magyar Hidrológiai Társaság tiszteleti tagja üdvözölte, aki egyebek mellett elmondta, hogy az országos és nemzetközi jelleg megtartásával ebben az évben a Tisza vízgyűjtője után, először kiterjesztették a résztvevők körét a Duna vízgyűjtőjére is. A szervezők ezzel megtették az első lépést, hogy a tíz országot érintő Duna mentén is, már gyermekkortól kezdve tudatosítsák a vízfolyások védelmének fontosságát.
A főszervező köszönetet mondott Miskolc MJV önkormányzatának, a főtámogatóknak, illetve a társrendező B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetségnek és a MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft.-nak, majd átadta a szót Prof. Dr. Szlávik Lajosnak, a Magyar Hidrológiai Társaság elnökének. A Víz világnapi megemlékezés befejeztével köszöntőt mondott Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere is. A határon innen és túl komoly rangot kivívott kétnapos versenyt Sebestyén László országgyűlési képviselő nyitotta meg.
A megnyitót megtisztelte jelenlétével Csillag Katalin, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság főtitkára és a főtámogatók képviselői is.
A hivatalos versenyszámok megkezdése előtt a Miskolci Vízművek Sport Klub 2012-2013-as szenior magyar bajnok úszói Kőszegi Károly, Furuglyás Attila, Jurák Árpád, Lantos Ottó, illetve Bachner András, Mamuzsik Ferenc, Pásztor Róbert, Kiss Róbert összeállításban 4×50 vegyes- és 4×50 m gyorsváltóban tartottak bemutatót, népszerűsítve ezt a szakágat.
A 2008-ban, vagy előtte született úszók – az óvodásoktól a felnőttekig – 32 versenyszámban mérhették össze tudásukat, helyenként igazán látványos és színvonalas csatákat produkálva.
A miskolci edzők munkáját dicséri, hogy a házigazda MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft., illetve a Swimming Penthatlon Klub sportolói összesen csaknem harminc alkalommal voltak érdekeltek az eredményhirdetéseken. A házigazda sportiskolások közül Tóth Panna két aranyérmet is nyert, de a dobogó legfelső fokára állhatott még Esztián Petra, Tarcsi Szonja, Vécsei Réka és Kiss Róbert is, míg az utóbbi klubból Kiss Attila két számot nyert, de Kozma Laura és Havasi Marcell is győzni tudott.
Megyénk képviselői közül az ózdi Fiedler Ottó SE versenyzői szintén alaposan kitettek magukért, Csépányi Dalma és Gyöngyösi Bianka háromszor, Forgács Bence kétszer, míg Taraczközi Gergő egyszer vehetett át aranyat az eredményhirdetéskor.
Dicséretes, hogy Miskolc és Ózd reprezentánsai együtt közel ötven érmet érdemeltek ki!
A legmagasabb LEN-pont alapján a legeredményesebb úszó különdíját a lányoknál Szilvási Gréta (Egri Úszó Klub) a 200 m pillangóúszásban elért 688 pontjával érdemelte ki. A fiúknál Kiss Attila (Swimming Pentathlon Club) 400 m gyorson teljesített 668 pontja hozta meg számára a külön elismerést. A különdíjakat dr. Fázold Ádám, Szabó László, az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője és Hölcz Péter, az MVSI versenyigazgatója, a megyei úszó szövetség főtitkára adta át.
/A teljes eredménylista megtalálható a www.mvsi.hu honlapon./

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek