2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Orbánék újabb csalása a választásra

A Fidesz olyan választási törvényt alkotott, ami mellett csak az nem csal, aki nem akar. A listát állító pártoknak nyújtott kampánytámogatással még pénzjutalmat is kitűzött a csalóknak. Péterfalvy Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője pedig állásfoglalásával megpróbálja megakadályozni a csalás leleplezését.
Mint ismeretes, a törvény a jelöltek ajánlását könnyen hamisíthatóvá teszi és alapos a gyanú, hogy több listát állító párt így szedte össze a szükséges számú ajánlást. A hatóság pedig most közölte: a választási szervek nem kötelesek ellenőrizni az ajánlások valódiságát – merthogy az túl sok munkát jelentene nekik.

A Demokratikus Koalíció kijelenti: az elvileg független adatvédelmi hatóság ezzel a kormánypártok cinkosául szegődött a választás eredményének elcsalásában. Ha április 6-án, mint várható, győz a kormányváltó ellenzék, a Fidesz meg fogja óvni a választás eredményét, Péterfalvy élni fog jogával és zárolja az ajánlóíveket, hogy ellenőrizni lehessen őket – annak alapján pedig a bíróság joggal semmisíti meg a választási eredményt. Ha viszont mégis a Fidesz győz, akkor az ajánlóíveket a törvénynek megfelelően 90 nap múlva megsemmisítik, a csalás soha többé nem bizonyítható, a Fidesz pedig további négy évig gyakorolhatja csalással szerzett hatalmát.

A szabad és tiszta választás lehetősége ezzel megszűnt – a Fidesz visszavonhatatlanul banánköztársasággá változtatta Magyarországot.

Gréczy Zsolt
szóvivő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek