2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Krumpli leve leves

Krumpli leve leves

Krumpli leve levesHozzávalók :
20 dkg burgonya
főtt burgonya leve
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
5 dkg lecsó
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
karalábé,
sárgarépa
petrezselyem
fűszerpaprika
kömény

nokedli vagy reszelt tészta

Elkészítés:
Ha a főételhez főtt burgonya kellett, Édesanyán soha nem öntötte ki a levét, mert abból kiváló ízű krumpli levest lehetett főzni. Benne hagyott némi kockára vágott burgonyát is. A bele karikázott sárgarépák, és karalábék, valamint a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában – újra feltesszük főni. Közben készítsünk világos rántást, s azt ízesítsük fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel. A végén adjuk hozzá a lecsót és a tűzről levéve keverjük simára. Amikor a minden megfőtt, sűrítsük be a levest, s még egyszer forraljuk össze, s szaggassuk bele a nokedlit, vagy tegyük bele a reszelt tésztát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek