2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!

A következő műsor vendégei: Kocsis Tibor és Kovács Attila (Perfect Symmetry)!

Hivatalos nevén Kocsis Tibor – de barátainak és a hozzá közelállóknak Tibó – pályafutása Kecskemétről indult. Ő a hírös város hírös énekese. Szülei hamar felfedezték, hogy a színpad világa neki való. A „szokásos köröket” lefutotta, énekelt énekkarban, járt énektanárhoz.

2003-ban, 2007-ben és 2011-ben, tehát négyévente, mint az Olimpián, indult tehetségkutató műsorokban. Minden egyes lépcsőfok hozzásegítette, hogy 30 évesen végső győzelemre jusson az X-faktorban. Úgy gondolja, ekkor érett meg arra, hogy a versenyt megnyerhesse.

A nyugalom szobrának tartják, de minden megmérettetés előtt hatalmas drukk van benne, a jó értelemben vett idegesség. Ha ez elmúlna belőle, nem is érezné méltónak magát, hogy a színpadon a közönség elé álljon. Persze pályafutása alatt voltak mélypontok, hullámvölgyek, de minden jel arra utal, hogy erre a hivatásra teremtődött.

Megjelent a második szólólemeze, amire nagyon büszke, hiszen egy előadónak nincs fontosabb, minthogy meg tudja valósítani önmagát, olyan emberekkel akikben bízik, akikre felnéz. Az Új Holnap címet viselő albumon a korábbi szerzőtársaival dolgozott együtt, többek között Rakonczai Viktorral, Rácz Gergővel, Temesi Berci zenei rendezővel, akiknek neve garancia a sikerre.

Perfect Symmetry: Kovács Attila a zenekar két alapító tagjával, Kusinka Tamással és Cselényi Ferenccel 1997-ben találkozott, amikor énekest kerestek a már működő csapatba.

Attila meghallgatás útján rögtön bekerült a pécsi zenekarba, de amikor a Sziget fesztiválon nagy sikerű koncertet adtak, ő Budapesten maradt egy albérletben, a próbákra azóta is vonattal utazik Pécsre.

Beszél a változásokról, a koncertezés és a zenekarok kapcsolatáról is. A tavaly decemberben megjelent harmadik lemezből is rengeteget tanultak, elégedettek az anyaggal, de folyamatosan fejlődni kell, ahogy ez a műfaj is mindig újat akar. Tíz teljesen különböző dalt tartalmaz az album, olyan témákkal, amik egyszerűek és bárkivel előfordulhatnak.

Készülnek új dalokkal, új klipekkel és természetesen koncertekkel is, március 17-én Budapesten, áprilisban Vácon játszanak, és közben készülnek arra, hogy idén is „karcoljanak egyet” a Rockmaratonon.

/Fekete Tímea/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek