2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Varázslatos tankerületi nőnap Tiszaújvárosban

„Reményeim szerint egyre többen a karrierben is helytállnak és a család melegét is építik, óvják”- utalt a nők változó társadalmi céljaira, szerepvállalására dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő a csütörtök kora este megtartott tiszaújvárosi tankerületi nőnapon.

A Derkovits Kulturális Központ nézőterét megtöltötték az ünnepségre érkezett pedagógusok, iskolai dolgozók. A vendégek köszöntését követően a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai adtak hangszeres koncertet, majd felkérték dr. Mengyi Rolandot, hogy tartsa meg ünnepi köszöntőjét.

Először gratulált a színvonalas műsorhoz, majd felelevenített egy antik görög adomát, miszerint a férfi és a nő egykoron egy volt, ám egyszer magukra haragították az isteneket, akik bosszúból szétválasztották őket. Azóta nincs nyugalmunk, keressük másik felünket. A nőnap alkalmat ad arra, hogy ünnepeljük lelkünk jobbik felét és a szakmához kötődően ezen az estén a pedagógusként dolgozó nőket.

„A szakma az elmúlt pár évtizedben meglehetősen elnőiesedett, talán mindenki szerencséjére”- utalt a végbement változásokra dr. Mengyi Roland, aki egy másik változással folytatta, nevezetesen a XX. század elejével szemben ma már nincsenek konkrét női szerepek. Mindenki szabadon választhat, hogy miben szeretne érvényesülni. Van aki a hagyományos nagycsaládot, van aki a karriert választja. „Reményeim szerint egyre többen a karrierben is helytállnak és a család melegét is építik, óvják” – jelentette ki dr. Mengyi Roland, aki az alkalmat megragadva arra is kitért, hogy a társadalom, a kormány mit tehet a nők sikeréért?  „Ott kell segíteni ahol a nők nagy szerepet vállalnak.” Ennek legfőbb tere pedig a munka és a család. A Gyed, Gyes visszaállítása, a Gyed extra bevezetése, a munkáltatói járulékkedvezmény a visszatérő nőt foglalkoztatónak, a családi adózás, a hosszú szolgálati viszony utáni nyugdíjba vonulás lehetősége mind ilyen segítség.

Beszéde zárásaként méltatta a nők fontosságát a férfiak életében, akikről egész évben gondoskodnak, segítik őket. Mindezt megköszönve boldog nőnapot kívánt dr. Mengyi Roland.

A köszöntő után a hejőkeresztúri IV: Béla Körzeti Általános Iskola énekkara adott koncertet, amelyet az iskola férfi dolgozóinak humoros műsora követett, majd tiszaújvárosi gyerekek tartottak táncbemutatót. Ezt követően megköszönték dr. Mengyi Roland főtámogatónak és a támogatók segítségét. Bozsikné Vig Marianna méltatta a színvonalas műsort, majd a hölgyeket megajándékozták egy-egy virággal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek