2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolci cégeket hozna helyzetbe a Jobbik

A miskolci városvezetés többször megígérte, hogy a helyi beruházásokon a helyi vállalkozásokat fogja helyzetbe hozni, azonban a gyakorlat egyáltalán nem ezt mutatja – világított rá Pakusza Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje keddi sajtótájékoztatóján.

Példaként hozta fel a várost elkerülő útszakaszok megvalósíthatósági tanulmányát, amelyre Miskolc 374 millió forintot fizetett ki egy konzorciumnak, amely miskolciak helyett négy budapesti cégből áll. Pakusza Zoltán elmondta, többször jelezték már azt is, hogy ez az összeget elfogadhatatlanul sok ezért a munkáért. Összehasonlításként a Magyar Mérnöki Kamara egy vezető mérnök napidíját százezer forintban ajánlja, ami azt jelenti, hogy ez a 374 millió forint, egy 5 fős, vezető mérnökökből álló csapat számára több mint 2 évre ad munkát. Egy háromfős mérnökcsapat munkájával számolva, napi szinten fejenként több mint félmillió forintos díjazást jelent, fejtette ki a politikus.

Hozzátette, ehhez képest ez a tanulmány néhány hónap alatt készült el, ráadásul tartalmaz többek között olyan részleteket is, amelyeket az Integrált Városfejlesztési Stratégiából ollóztak ki. Amint a Jobbik átveszi Miskolc város vezetését, meg fog szűnni az adófizetők pénzének oktalan elherdálása, a helyi kivitelezésekben pedig a helyi vállalkozásokat fogják helyzetbe hozni – jelentette ki Pakusza Zoltán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek