2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Saját stylist teljes munkaidőben?

Azt hiszem, mindenki – de legalábbis minden nő – vágyálma egy saját, külön bejáratú stylist. Valóban szert tenni rá persze már csak anyagi okokból is más kérdés – viszont immáron létezik egy mindenki számára elérhető, pénztárcabarát megoldás: a Te&Én. Az igen hatásos megnevezés egy divat-és stíluskalauzt takar, melyben a szakmában ismer és sokak által egyre inkább elismert Lakatos Márk nyújt könnyen hasznosítható tippeket, hogy bárhol, bármikor, bármilyen helyzetben előkaphassuk, ha éppen szükségünk van rá.


A szerző személyében egy igen sokoldalú emberhez lehet szerencsénk, hiszen jelmeztervezőként, divatújságíróként is tevékenykedik, ráadásul még a show-rendezéshez is ért. Ennek megfelelően – és ahogyan azt már a cím előre sejteti – könyve is egyedi, ugyanis az a stílustanácsadáson kívül egyúttal gyakorlatilag egy budapesti körutazásra invitál. Na, nem kell aggódni: nem az ezredik turistakalauzhoz van szerencsénk, hanem Márk kedvenc helyeiről. S miközben boltokon, patinás cukrászdákon, éttermeken vezeti végig az olvasót, finomabbnál finomabb receptekkel bombáz.

A fő hangsúly természetesen a külsőn van, mégpedig hogyan hozzuk ki abból a legtöbbet – kés és szike nélkül. Lakatos Márk fegyverei ugyanis a ruhák és a kiegészítők, melyeket reflektorokként használ, hogy a kihangsúlyozandó vonásokra-vonalakra ráirányítsa a figyelmet, a kevésbé előnyöseket pedig jótékony „homály” fedje mások kíváncsian vagy kritikusan pásztázó szemei elől.

A könyv segítséget nyújt beazonosítani, melyik testalkat és arcforma szerint melyik kategóriába tartozunk, illetve bőr-, szem- és hajszín alapján milyen színpaletta illik hozzánk – hogy aztán a megfelelő ruhafazonokból- és anyagokból, valamint a tökéletes sminkből és frizurából végül összeálljon a mindenképpen maradandó benyomást tevő külső. S teszi mindezt a szerző úgy, hogy nem a két dimenzióban hibátlan ideálra szabta praktikáit, hanem valós, hús-vér nőkre. Ezáltal sokuknak segíthet nemcsak elfogadni magukat, hanem meg is szeretni – amire, valljuk be, sokaknak van nagy szüksége napjainkban.

A Te&Én egy multifunkcionális és rendkívül újszerű mű a kategóriában, mert személyre szabott, közvetlen hangvételű, ami által az ember érezheti, hogy a figyelem középpontjában van. Emellett megismerhetjük Lakatos Márk személyiségét is, illetve eddig talán felfedezetlen helyeket a fővárosban. A non plus ultra: ínycsiklandozó konyharemekek elkészítéséhez is használható. A multifunkcionalitás azonban nem megy a „stílus-útikönyv” kárára: sőt, ezt a könyvet tényleg haszonnal forgathatják sokan.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek