2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

II. Szt. Miklós Pálinka Ünnep

II. Szt. Miklós Pálinka ÜnnepMásodszor rendezzük meg a II. Budapesti Szent Miklós Pálinka Ünnepet december 6-hoz kötődően 2009. december 3. és 6. között.

2007 óta Szent Miklós Napja egyben a Magyar Pálinka Napja, hiszen Szent Miklós a pálinkások védőszentje, több foglalkozás mellett.

A Szent Miklós Pálinka Ünnep legfőbb mozzanataként a 2009-es év Magyarország Legjobb Pálinkáját fogadja a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, amelyet a Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen/ Gyula, Budapest/ adnak ki.

2006 óta ezek a pálinkák megőrzendő nemzeti kincsnek számítanak.

A négynapos eseményen kiállítók is várják a látogatóinkat, lehetőség nyílik kóstolásra és vásárlásra egyaránt. A Gyulán megrendezésre kerülő Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen 2002 óta adjuk ki az Ország Legjobb Bérfőzetett Pálinkája, illetve az Ország Legjobb Kereskedelmi Pálinkája díjakat. 2006 óta az Ország Legjobb Kereskedelmi Pálinkája az Ország Legjobb Pálinkája címet is viseli. Idén is bemutatkozik az a négy cég, a Miskolci Likőrgyár Zrt., a Szicsek Pálinkafőzde, a Bolyhos és Fia Bt. és a Kaiser 2000 Kft., amely 2006 óta elnyerte Magyarország Legjobb Kereskedelmi Pálinkája, egyben Magyarország Legjobb Pálinkája címet.

Helyszín: Budapest-Városliget, Vajdahunyadvár

Időpont: 2008. december 3-4-5-6.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek