2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nagy-Korsa Judit ajánlóíveinek visszavételéről

Nagy-Korsa Judit a Magyar Szocialista Párt, Együtt- A korszakváltók Pártja, Demokratikus Koalíció, Párbeszéd Magyarországért Párt, Magyar Liberális Párt jelölő szervezetek által közösen igényelt ajánlóíveit 2014. február 24. napján a délelőtti órákban behozta a Választási Irodához.
Az ajánlóív igénylő a Választási Iroda részére 200 db ajánlóívből 151 db ajánlásokkal ellátott ajánlóívet kívánt átadni. A választási eljárásról szóló törvény alapján a Választási Iroda munkatársai jelezték, hogy a rendelkezésére bocsátott összes ajánlóívet köteles átadni a Választási Irodának a jelölt bejelentésével egyidejűleg. Az ajánlóív igénylője azonban vitatta ezen kötelezettségét.
Az ajánlóívek visszavétele során tehát jogértelmezési kérdés merült fel a Miskolci Választási Irodánál. Ezen kérdés tisztázása érdekében a Területi Választási Irodával és a Nemzeti Választási Irodával rövid egyeztetésekre került sor. A Nemzeti Választási Iroda állásfoglalását követően azonban nyomban – minimális várakozási idő mellett – megtörtént a jelölt által behozott ajánlóívek átvétele és technikai rögzítése. Nagy-Korsa Juditot késedelemből eredő hátrány nem érte a Választási Iroda eljárása során, mivel az ajánlások tételes ellenőrzését követően a Választási Bizottság 3 napon belül hoz döntést a jelölt nyilvántartásba vétele tárgyában.

Az átvételt követően a Választási Iroda munkatársai felhívták az ajánlóív igénylő figyelmét  arra, hogy csak a leadott ajánlóíveket tudják figyelembe venni az ajánlások feldolgozása és a  jelöltállítás során.

Továbbá tájékoztatást kapott arról, hogy a választási eljárásról szóló törvény alapján a jelöltet állítani szándékozó jelölő szervezet a hiányzó ajánlóíveket köteles átadni a Választási Irodának 2014. március 3-án 16.00 óráig. E kötelezettség elmulasztása esetén a jelölt nyilvántartásba vételére illetékes választási bizottság hivatalból eljárva bírságot szab ki.

    Dr. Csiszár Miklós
Választási Iroda Vezetője
 Miskolc


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek