2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Életmentő térfigyelők Ózdon

Életmentő térfigyelők ÓzdonKét ember köszönheti életét az Ózdon működő térfigyelő kameráknak, illetve annak a rendőrnek, aki a szerkezetet kezelte.

 

 

 

 

/illusztráció/

 

A térfigyelő kamerákat vezérlő rendőr november 3-án délután négy óra magasságában arra lett figyelmes, hogy az ózdi autóbusz pályaudvaron a földön, mozdulatlanul fekszik egy férfi. Értesítette a járőröket, hogy azok szükség esetén segítséget nyújthassanak. Mint kiderült a férfi ittas állapota miatt nem cselekvőképes, a téli időjárás pedig szükségessé tette, hogy a rendőrök értesítsék a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba vitték a magatehetetlen férfit. Ugyanazon a napon éjfél előtt egy órával hasonló jelenet játszódott le, de már az úgynevezett Falu-városrészben. Itt is földön feküdt egy férfi, szintén ittas állapotban és tartani lehetett a kihűlés veszélyével, így ő is kórházba került, s ezzel mentve meg az ő életét is.

Előzzük meg a kihűléseket!
A kihűlésekkel kapcsolatban fontos kihangsúlyozni, hogy a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy. Ezért a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, többek között azokra, akik az utcán élik mindennapjaikat, sőt éjszakáikat is ott töltik. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek.

Telefonáljon: Ne hagyja hidegen a kihűlés! A rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek