2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Új digitális anyagok- leendő kohómérnököknek

Több, mint két évtizede nem, vagy magyarul még nem készült tananyagok születtek a kohómérnökképzést támogató Dunaferr a Magyarországi Kohómérnökképzésért Alapítvány kezdeményezése és a Miskolci Egyetem közreműködése révén. A hiánypótló, ingyenesen elérhető digitális tananyagok az Európai Unió támogatásával valósultak meg.

A Miskolci Egyetem és a Dunaferr a Magyarországi Kohómérnök képzésért Alapítvány konzorciuma a TÁMOP-4.1.2.A/1-11-1-2011-0071 azonosító számú, „Kompetencia alapú, korszerű, digitális komplex tananyagmodulok létrehozása és on-line hozzáférésük megvalósítása fémtechnológiákhoz kapcsolódó felsőfokú műszaki képzés területeken” című, 49.243.000 Ft összköltségű pályázatához 46.780.850 Ft támogatásban részesült.  A projekt keretében 12 új, Bologna-konform tananyag fejlesztése és 3 Bologna-konform tananyag adaptálása valósult meg. Megtörtént emellett a képzők e-learning, idegen nyelvi és pedagógiai képzése is.
A munkát lehetővé tevő, februárban záruló pályázat révén nem kizárólag a vas- és acélmetallurgia témakörében, hanem az ezekhez kapcsolódó alapozó kémiai metallurgia és az eddig még magyar nyelvű tananyaggal nem rendelkező archeometallurgia témájában is készültek tananyagok. Szerzőik a Miskolci Egyetem jelenlegi és volt oktatói, az ISD Dunaferr Zrt. dolgozói és főtanácsosai, illetve más, a szakterületükön megbecsült szakemberek. A digitalizálást a Miskolci Egyetem e-Learning Centrumában végezték.
A jegyzetek elérhetők az interneten, így hallgatók, oktatók és gyakorló szakemberek is hozzáférhetnek a legmodernebb ismeretekhez magyarul: kohasztananyagok.uni-miskolc.hu.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek