2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Nem a miskolci Simonról szólnak a hírek

A miskolci MSZP-s politikus dr. Simon Gábor, akiről viszont kedd óta cikkeznek, az a budapesti Simon Gábor.
Szavai szerint unortodox sajtótájékoztatót tartott szerdán délelőtt dr. Simon Gábor miskolci szocialista országgyűlési és önkormányzati képviselő. Az MSZP-s politikus a sajtó segítségét kérte a félreértések eloszlatásában: sokan ugyanis azt hiszik, hogy a Simon Gáborról szóló országos sajtóhíreknek ő a szereplője.

„1994 óta vagyok Miskolcon önkormányzati képviselő, 2002 óta dolgozom országgyűlési képviselőként is. 2011 óta töltöm be az MSZP miskolci városi elnöki tisztét. Sajnos, ennek ellenére Miskolcon is többen összekevernek képviselőtársammal, a budapesti Simon Gáborral, nyilván a névazonosság miatt, pedig én éppen az ilyen keveredések kivédésére használom doktori titulusomat” – mondta a képviselő.

Hangsúlyozta: nyilván faramuci a helyzet, hogy ilyen témában kell sajtótájékoztatót tartania, de miután ez ügyben kedd óta már több száz ember hívogatta őt telefonon, nincs más választása, a sajtó segítéségét kell kérnie a félreértések eloszlatása érdekében.

Elmondta azt is, hogy névrokona ügyét, álláspontját nem ismeri, vele azóta sem beszélt. Amit tud, az az, ami a sajtóban is megjelent: az MSZP elnökhelyettese felfüggesztette a párttagságát, a párt pedig vizsgálatot folytat.

*

Csütörtökre ígért válaszokat ausztriai számlájával összefüggésben a budapesti Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese.

Simon Gábor a Kossuth Rádió szerda délelőtti Krónikájának kijelentette: „most nincs mit mondanom. Csütörtökön részletes tájékoztatást fogok adni, kérem, ezt fogadják el”.

Arra a kérdésre, hogy tényleg beszélt-e Mesterházy Attila MSZP-elnökkel telefonon, azt válaszolta: „fogok még beszélni vele”.

Az MSZP szerdán délben közleményt adott ki az ügyben. Ebben megerősítik, hogy az MSZP vezetése csütörtökre kezdeményezte a párt illetékes testületeinek összehívását. Mint írják, meghallgatják Simon Gábort, és azt követően haladéktanul megteszik a szükséges lépéseket.

„Jelenleg nem tudható minden kétséget kizáróan, hogy a sajtóban megjelent állításokból mi igaz. De az MSZP mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság” – zárul az MSZP Országos Központjának közleménye.

Forrás:eszakonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…