2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Lebukott a sírcsokortolvaj Miskolcon

Lebukott a sírcsokortolvaj MiskolconAz egyik miskolci köztemetőben a sírokra elhelyezett virágcsokrokat, koszorúkat szedegette és rakta táskájába az a miskolci nő, akit végül sikerült elfogni.

A Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint október 27-én a délelőtti órákban egy nő leszedegeti a sírokon lévő koszorúkat, virágcsokrokat, amelyeket a szatyrába tesz. A gyűjtögetőre a temetőben dolgozó munkások figyeltek fel, követni kezdték, majd amikor távozni akart, feltartóztatták a kapuban és értesítették a rendőrséget.

A kiérkező rendőröknek a nő tagadta, hogy lopta volna a nála lévő virágokat. Ennek azonban ellentmondtak a tanúk, illetve az, hogy a koszorúk át voltak nedvesedve, így feltételezni lehetett, hogy azokat az éjszakai eső áztathatta el, tehát a szabadban lehettek.

A Miskolci Rendőrkapitányság az 56 éves miskolci nővel szemben lopás miatt folytat eljárást.

Figyelem!
Az esethez fűződően a Mindenszentek és Halottak napi megemlékezések kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az esetleges bűncselekmények megelőzése érdekében a temetőkbe gépkocsival érkezők értéktárgyaikat, poggyászaikat, kabátjaikat ne hagyják látható és feltűnő helyen a  gépjárműveikben.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a zsebtolvajok feltűnésére is számítani lehet, ezért fordítsanak fokozott figyelmet a maguknál tartott értékeikre is; ne hagyják őrizetlenül táskáikat, alkalminak és kecsegtetőnek tetsző ajánlatokkal se tévesszék meg Önöket.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!
A fent említett bűncselekmény eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy miután a szemtanúk észlelték a történteket azonnal értesítették a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha az  érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.
A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs
Iroda

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…