2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Reagálás a rezsicsökkentés 3.0-ra: Fogyóban az üzemagyag a rezsitankból

Rogán Antal fideszes frakcióvezető újabb rezsicsökkentést bejelentő nyilatkozata mögé tekintve bizonytalan jövőt látunk. Az eddigi általános rezsicsökkentés helyett már szó sincs a víz, a szennyvíz, a csatorna, a palackos gáz, a kéményseprés és a szemétszállítás díjának további csökkentéséről, így ezen a téren a Fidesz feladta a rezsiharcot. A maradék három tételből a választások előtt már csak a gázdíj további csökkentését képes ígérni a kormánypárt, a villany és a távhő árcsökkentésének ígéretét csak a voksolás utánra lebegtette meg a frakcióvezető.

Rogán egy új elemet is bevetett kommunikációja során: a gáz árát egyértelműen a világpiaci árak csökkenéséhez kötötte. Felvetődik a kérdés: vajon mi történik majd, ha a világpiaci árak növekednek? Erősen kétséges, hogy a Fidesz képes lenne megvédeni a rezsicsökkentést.

Amennyiben tehát a rezsicsökkentés 3.0 nem lesz teljes körű és választások előtt végrehajtott, úgy az bizonytalanságot szül, fennáll annak a veszélye, hogy a választások utánra megígért csökkentés csak kampányígéret marad. A magyar embereknek az elmúlt 24 évi keserű tapasztalata az, hogy az ígéretek csak a választásokig tartanak.

A Jobbik kormányra kerülve Alaptörvényben fogja garantálni a rezsicsökkentés hosszú távú megtartását. Továbbá 20 százalékra csökkentjük a normál és 5 százalékra az alapvető élelmiszerek (tej, tejtermékek, kenyér, péksütemények, valamennyi húsféle, tojás, zöldség és gyümölcs) áfakulcsát, melyek szintén jelentős rezsitételek a magyar családok kasszájában. Emellett a hatósági árszabályozást kiterjesztjük a tűzifára is, hiszen azok, akik a gázfűtéssel felhagytak, és így semmiféle rezsicsökkentésben nem részesültek, azok 70 százalékban fafűtésre tértek át.

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek