2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás a baloldal és Zsigó Róbert sajtótájékoztatóira: Kormányoktól függetlenül elhibázott volt az elmúlt 24 év oktatáspolitikája

Reagálás a baloldal és Zsigó Róbert sajtótájékoztatóira: Kormányoktól függetlenül elhibázott volt az elmúlt 24 év oktatáspolitikája

A Jobbik szerint mind az MSZP, mind a Fidesz oktatáspolitikája hibás a tankötelezettség, a tankönyvpiac és a NAT tekintetében is. Az MSZP idején a 18 éves korhatár sokszor csak papíron létezett, míg a Fidesz olyan 16 éveseket enged ki az oktatási rendszerből, akik nem tudnak piacképes szakmát szerezni. A Jobbik a tankötelezettség tekintetében 17 éves korhatárt vezetne be, mert ez a legkorábbi időpontja annak, hogy valaki szakképzettséget szerezzen.

A tankönyvpiac sem az MSZP, sem a Fidesz kormányzása alatt nem működik hatékonyan. Az MSZP idején a piac szabályai maguk alá gyűrték a minőséget, a Fidesz pedig a trafikmutyihoz hasonló eljárással előbb a terjesztést államosította, majd a tankönyvek számát kettőben határozta meg, ami egy életszerűtlen ökölszabály. A Jobbik a NAT-ban foglalt szemlélet érvényesítésével, a minőséget szigorú szabályokkal garantálva ad teret az ennek megfelelni képes szereplőknek.

A Jobbik a NAT létét szükségesnek tartja, azonban a hazafias nevelést erőteljesen meg kell benne jeleníteni. Wass Albertnek például egyetlen regénye sem szerepel kötelező tartalomként a központilag kiadott kerettantervek egyikében sem.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik Oktatási Kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek