2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Adatgyűjtő portálfejlesztés támogatásból

89 millió forint összegű egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. adatgyűjtő és jelentésfogadó portálfejlesztésre Az Európai Unió által támogatott fejlesztés célja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által közvetetten kezelt állami vagyonelemek adatszolgáltatás-rendszerének megújítása, melynek során az adatszolgáltatások biztosítására új online elektronikus szolgáltatás rendszer épül ki. A létrehozandó portál alapú jelentésfogadó és adatgyűjtő rendszer az MNV Zrt. több meglévő rendszeréhez kerül integrálásra, és képes az online adatszolgáltatások biztosítására, ellenőrzésére. A projekt keretén belül megvalósul a hatékony rendszerhasználat elérése érdekében az érintett külső felek számára a megfelelő tájékoztató anyagok és tananyagok elkészítése is.

 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által finanszírozott projekt az állami vagyoni körbe tartozó, az MNV Zrt. által közvetetten, a vagyonkezelők és vagyonhasznosítók útján kezelt vagyonelemekre vonatkozó adatszolgáltatások biztosítására új online elektronikus szolgáltatási rendszert kíván létrehozni.

A megoldás célja, hogy javuljon az állami vagyonra vonatkozó jelentések pontossága, naprakészsége, visszakereshetősége, összesíthetősége, továbbá a jelentésekben található hibák többségének esetében azonnali intézkedés legyen lehetséges.

A projekt stratégiai célkitűzése, hogy az adatszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyintézés térbeli és időbeli korlátok nélkül biztosított legyen: az év bármely napján, tetszőleges időpontban és helyen rendelkezésre álljon az adatszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyindítási lehetőség.

 

A projekt fő feladatai:

·         a jelentések fogadásával kapcsolatos új igények és azok automatikus ellenőrzési mechanizmusokkal kapcsolatos követelmények meghatározása,

·         az adatgyűjtő rendszer létrehozása és integrációja az MNV Zrt. többi rendszeréhez,

·         az adatszolgáltatók számára korszerű online szolgáltatások kialakítása és folyamatos biztosítása,

·         a hatékony rendszerhasználat elérése érdekében az érintett külső felek számára megfelelő tájékoztató anyagok és tananyagok elkészítése, rendelkezésre bocsátása

·         az adatszolgáltatási kötelezettséggel kapcsolatos ügyek egyszerű, gyors és ellenőrzött elintézési lehetőségének folyamatos biztosítása,

·         az MNV Zrt. felé érkező ad-hoc adatszolgáltatási igények támogatása.

A felhasználóbarát és megbízható portáltechnológián alapuló elektronikus szolgáltatások kialakításával megvalósítható az ügyfelek (adatszolgáltatók) elégedettségének növelése.

 

A projekt tervezett megvalósítási időszaka 2013. november 15. és 2014. június 30. közé esik, a támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek