2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szonda Ipsos: Orbán és Sólyom a legnépszerűbb politikus

Szonda Ipsos: Orbán és Sólyom a legnépszerűbb politikus

Szonda Ipsos: Orbán és Sólyom a legnépszerűbb politikusOrbán Viktor a Fidesz elnöke és Sólyom László köztársasági elnök vezeti a politikusok népszerűségi listáját a Szonda Ipsos október első hetében készült felmérése szerint, amelyet hétfői számában közölt a Népszabadság. A Szonda Ipsos szerint az államfő részben a bizonytalan választópolgárok, illetve a Fidesz táborának köszönheti, hogy a lista élén áll. Orbán Viktor első helye viszont egyértelműen az ellenzéki párt népes táborának rendkívül kedvező véleményéből fakad.Az 1.500 fő megkérdezésével végzett felmérés eredménye szerint a politikusok népszerűségi mutatói a múlt havi emelkedés után kisebb visszaesést mutattak, különösen a kormánypárti közszereplők esetében.

A Szonda Ipsos szerint az efféle változások a pártok között hezitáló választópolgároknak köszönhetők. A pártok támogatóinak véleménye idén szinte egyáltalán nem módosult.

A felmérés szerint minél inkább kötődik egy szavazó a pártjához, annál magasabb pontszámot ad a vezetőinek. A bizonytalan választópolgárok között Sólyom László és Szili Katalin volt házelnök a legnépszerűbb.

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek