2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Részvételi csúcs az idei „Ergotlonon”
Ergotlon1

Részvételi csúcs az idei „Ergotlonon”

Ergotlon1Nem kevesebb, mint a részvételi rekordot jelentő 118 versenyző fogadta el január 19-én a TVK-Mali Triatlon Klub meghívását Tiszaújvárosba, a téli alapozást színesítő IV. Ergotlon Bajnokságra, mely Vizi Viktória és Tamás Bence abszolút elsőségét hozta.

Az ország minden részéből, sőt első ízben Erdélyből is verbuválódott, triatlonosokat, evezősöket, kajakosokat, kenusokat felvonultató mezőnyben szép számmal képviseltették magukat a fővárosi klubok sportolói, a magyar evezős utánpótlás válogatottból is jó néhányan eljöttek. A helyiek mellett Salgótarjánból, Mezőkövesdről is sokan érkeztek a Sportcentrum edzőtermében kijelölt versenyközpontba. Viola Viktor és Bodonyi András személyében először szerepeltek a rajtlistán a Diósgyőri KSC sportolói. Az ifjúsági világbajnok, U23-as vb 6. helyezett kenu-párosból előbbi arcgyulladás miatt sajnos a pálya szélére kényszerült, társa azonban nagyon komolyan odatette magát.

A Nagy Alpár ötletgazda-főszervező és Lehmann Tibor klubelnök által levezényelt, 10 órakor kezdődő speciális viadal első futamaiban az utánpótlás korcsoportok tagjai tízes csoportokba sorolva mérték össze tudásukat. A gyermek és serdülő korosztály képviselőire a Spotcentrum területén 800 méter futás, majd a terembe érve 4 km kerékpáros „görgőzés” és 500 méter ergométerezés várt, míg a folytatásban rajthoz álló ifjúságiak, juniorok, felnőttek és szeniorok penzuma 2,8 km, 8 km és 1500 méter volt. A verseny a futás kezdetétől az ergométer végéig tartott.

Már a fiataloknál sejteni lehetett, hogy a vizes sportok képviselői méltó ellenfélre találhattak a triatlonosokban, akik többen is elvitték a kategóriák „pálmáit”. Ezt a „tendenciát” erősítette meg, hogy a női abszolútban Vizi Viktória, a házigazdák egyenletes, dinamikus teljesítményt nyújtó junior korú triatlonosa végzett az élen, maga mögé utasítva többek között a címvédő, sokszoros magyar bajnok és válogatott dr. Szabó Katalint.

A férfi abszolút verseny legnagyobb kérdése az volt, hogy az eddigi háromszoros győztes Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club), sokszoros vb-dobogós, főiskolai világbajnok evezős be tudja-e gyűjteni sorozatban negyedik aranyérmét is Tiszaújvárosban? Nos, a rendkívül kiélezett, izgalmas küzdelem végén Tamás Bence (Műegyetemi Evezős Club) leszorította a dobogó legfelső fokáról sporttársát, míg a bronzérem a szintén hazai környezetben versenyző triatlonosnak, Hankó Dávidnak jutott.

A szeniorok példaértékűen népes társaságában Kelemen Szilárd (VISE-TK) fél perces előnnyel nyert az ezüstérem sorsát egymás között mindössze 2 mp különbséggel eldöntő két nagyszerű triatlonos, Szűcs Rajmund (TVK-Mali TK) és Kremmer Zoltán (Uniqa-Team Újbuda TC) előtt.

A helyezések eldöntését szolgáló gyors és korrekt időmérést – a TVK-Mali TK mellett – a főtámogató címét is kiérdemlő EvoChip Hungary profi csapata biztosította. A támogatóknak köszönhetően evezős, triatlon és összetett kategóriákban díjazták az 1-3. helyezetteket, akik közül a legjobbak pénzdíjazásban is részesültek.

Az eredménylistákat és az eseményről készült fotókat a www.ergotlon.hu és a www.tvkmalitriatlon.hu honlapokon érhetik el az érdeklődők.

(Fotók: Fróna Judit)

Eredmények:

Ergotlon2

Ergotlon3

Ergotlon4

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek