2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

MDF: az MSZP és a Fidesz közös ügyeit ki kell vizsgálni

MDF: az MSZP és a Fidesz közös ügyeit ki kell vizsgálniA korrupcióellenes harc első lépéseként az MSZP és a Fidesz közös ügyeit kell kivizsgálni, mint a Gripen-vadászgépek beszerzése, az autópályapénzek, a fővárosi parkolási helyzet, a Margit híd felújítása vagy a rádófrekvencia-tender – közölte Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF elnökségének tagja. Az MDF-es politikus közleményben reagált Bajnai Gordon bejelentésére, hogy antikorrupciós törvénycsomagot nyújt be a kormány az Országgyűlésnek. Erre válaszul Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője azt közölte, hogy a Fidesz szerint az MSZP és a Gyurcsány-Bajnai-kormány a legkorruptabb társaság Magyarországon.

 

Kerék-Bárczy Szabolcs közleményében azt írta: az MDF minden korrupcióellenes kezdeményezésben partner, hiszen Magyarország versenyképességének, hitelességének egyik legfőbb gátja a mindenhol jelenlévő korrupció. "Csak akkor hiteles azonban a kormány mostani javaslata, ha első lépésként az MSZP és a Fidesz olyan – vélhetően közös – ügyei kerülnek górcső alá, mint például a Gripen-gépek beszerzése, az autópályapénzek, a fővárosi parkolási helyzet, a Margit híd felújítása vagy a rádófrekvencia-tender" – tette hozzá.

Hangsúlyozta: soha nem késő valódi harcot hirdetni a korrupció ellen. "Ehhez azonban arra van szükség, hogy az MSZP és a Fidesz szembenézzen saját magával, és tettekkel is bizonyítsa, hogy a tiszta közélet az ő érdeke is" – közölte a politikus.

Mint írta, az MDF három éve javasolja azokat az intézkedéseket, "amelyekben az MSZP és a Fidesz ellenérdekeltsége miatt semmilyen előre lépés nem történt". A párt azt javasolja, hogy vizsgálják felül "a korrupció melegágyaként" működő közbeszerzési rendszert, valamint alkossanak új párt- és kampányfinanszírozási törvényt, ennek keretében pedig ruházzák fel valódi ellenőrzési jogkörrel az Állami Számvevőszéket.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek