2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kriza hazudott, de nem kért bocsánatot

Jogerős bírósági ítélet született arról, hogy Kriza Ákos hazugságokat állított az X-Centrum Kft.-ről és Bernáth Attiláról.

Megsértette az X-Centrum Kft. és dr. Bernáth Attila jó hírnevét dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere még a 2010-es választási kampányban. Az ezt kimondó jogerős bírósági ítélet ellenére azonban a városvezető továbbra sem hajlandó arra, hogy bocsánatot kérjen a nagy nyilvánosság előtt elkövetett hazugságaiért. Az MSZP szerint véget kell vetni annak, hogy a Fidesz politikusai mindenféle következmények nélkül állíthassanak hazugságokat politikai ellenfeleikről, vagy azokról az emberekről, jogi személyekről, akik az útjukban állnak.

Minderről Földesi Norbert, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője, s az ügy érintettje, dr. Bernáth Attila beszélt szerdán Miskolcon. Sajtótájékoztatójuk egy sorozat második állomása, az elmúlt héten dr. Mokrai Mihály szocialista önkormányzati képviselő beszélt arról, hogy a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította: dr. Kriza Ákos polgármester 2011. március 9-én a Legfőbb Ügyészség előtti sajtótájékoztatóján a valóságot hamis színben feltüntető kijelentéseket és tényállításokat tett dr. Mokrai Mihállyal és a Bátor Zrt.-vel kapcsolatban.

Most dr. Bernáth Attila számolt be a saját ügyéről. Elmondta: dr. Kriza Ákos a 2010-es választási kampányban Bayer Zsolttal közös tévészereplésében 7 percen keresztül állított hazugságokat vele kapcsolatban. Ő és a tévéműsorban szintén megrágalmazott X-Centrum Kft. büntetőfeljelentést tett az ügyben, a büntetőeljárás jelenleg is zajlik. Polgári peres eljárást is indítottak Kriza ellen, ebben viszont már született jogerős ítélet: a Debreceni Ítélőtábla PF. I. 20.501/2011/4. számú ügyben kimondta, hogy az I. rendű alperes (Kriza Ákos), megsértette az I. rendű felperes (X-Centrum Kft.) és a II. rendű felperes (Dr. Bernáth Attila) jó hírnevét.

„Kriza Ákos nemcsak hazug, de jellemtelen ember is. Az eljárás során többszörösen szembesült azzal, hogy hazudozott, egyetlen kifogásolt állítása igazát sem tudta bizonyítani. De bocsánatot nem kért, arra jelenleg is semmilyen hajlandóságot nem mutat, többszöri kérésem ellenére sem. A válasza: az önnön kudarca miatti bosszú, újabb feljelentések, újabb rágalmazások közzététele. Mikor lesz ennek az elmebajnak vége? Nem volt elég?” – tette fel a kérdést dr. Bernáth Attila, aki szerint a polgármester azt hiszi, a saját személyes érdeke mindenen felüli, mindent megengedhet magának. „Feljelentgethet, hazudozhat, meggyalázhat, eltiporhat bárkit, aki az útjába kerül. Azt gondolom, hogy erre Magyarországon, de legfőképpen itt Miskolcon semmi szükség nincs. Mindez csak rombol, értéket nem teremt” – jelentette ki.

Bejelentette azt is, hogy nyilvános, élő tévévitára hívja ki dr. Kriza Ákost, „hogy – utoljára – mindenki előtt megvédhesse állításait, vagy beismerje, hogy hibázott és bocsánatot kérhessen. Félek tőle, hogy még csak választ sem kapok a felkérésre, Kriza Ákos bujkálni fog, mint annyi más kényes helyzetben”.

Szerinte az előző választásokat hazugságokkal vívta és nyerte meg dr. Kriza Ákos, ezért felszólítja, „hogy most az egyszer végre legyen férfi, vonja le a következtetést és mondjon le, mivel méltatlan arra, hogy Miskolc Városát vezesse”.

Földesi Norbert arra hívta fel a figyelmet, hogy 2010 előtt sohasem volt divat az az arrogáns stílus a városvezetésben, amit hatalomra jutásuk óta dr. Kriza Ákosék meghonosítottak. Szerinte erre nem kíváncsiak a miskolciak, de egyetlen jóérzésű ember sem.

Forrás:eszakonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek