2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megkezdi büntetését Magyarországon az ír gázoló

Csaknem 14 évvel a Leányfalun történt, két gyermek halálát okozó baleset után megkezdi büntetését Magyarországon, egy budapesti büntetés-végrehajtási intézetben az ír gázolóként ismertté vált Francis Ciarán Tobin – jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn.
A tárcavezető hozzátette: Tobint a kora esti órákban vették őrizetbe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A korábbi megállapodás alapján abban az esetben, ha kérelmezi, hogy büntetését Írországban tölthesse le, már pénteken megindul az erre vonatkozó eljárás, és január 17-én elhagyhatja Magyarországot, hogy hazájában folytassa büntetésének letöltését.

 

A rögtönzött sajtótájékoztatón Zoltai Bence, a két elhunyt gyerek édesapja azt mondta: Tobin fő büntetése az volt, hogy éveken keresztül nem tudott megszabadulni ettől az ügytől, most azonban lezárhatja életének ezt a hosszú, nehéz időszakát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek