2024. 08. 7. szerda

Ibolya
1 EUR 397 HUF
1 GBP 462 HUF

Fidesz:Újabb borsodi uzsorások állnak az igazságszolgáltatás elé

Újabb négy ember áll bíróság elé uzsora-bűncselekmény és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Borsod megyében. Az új Büntető Törvénykönyvnek köszönhetően a korábbinál keményebb büntetés vár az uzsorásokra. A vádlottak nehéz anyagi helyzetben lévő embereknek adtak kölcsönt 50 százalékos kamatra, majd az adósokat veréssel fenyegették meg. A Fidesz ezúttal is köszönetet mond a rendőrség gyors munkájáért.
Szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely hagyta, hogy szabadon fosztogassák a magyar földet, a közpénzeket, a nemzeti vagyont és az emberek tulajdonát, a Fidesz megalkotta Európa egyik legszigorúbb Büntető Törvénykönyvét, amely nem hagyja válasz nélkül a magyar társadalmat legjobban irritáló bűncselekményeket.
Az uzsora-bűncselekmények szigorú büntetése óta, egyre több uzsorás kerül bíróság elé és börtönbe. A Büntető Törvénykönyv 2011-es szigorításának köszönhetően, vége annak a korszaknak, amikor egész térségeket tarthattak rettegésben a zsarolók. Ma már uzsora-bűncselekménynek számít az is, ha valaki akár csak egyetlen alkalommal köt olyan megállapodást, amely alkalmas arra, hogy annak teljesítése a másik felet, további nélkülözésnek tegye ki.

Fidesz Miskolc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

127554
Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében Még hogy nem vállalkozó kedvűek a magyar fiatal…

További cikkek