2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Reagálás az Állami Számvevőszék megállapításaira

Az Állami Számvevőszék 2013. november-december folyamán végezte a Jobbik 2011-2012. évi gazdálkodásának ellenőrzését. Az ellenőrzés során a számvevőszék munkatársai megállapították, hogy a Jobbik gazdálkodó, bevételszerző tevékenysége során betartotta a párttörvényben előírt forrásszerzési és gazdálkodási tilalmakat, beszámolóit a törvényben előírt határidőn belül és formában közzétette.
A helyszíni ellenőrzés időszakában észleltük, hogy a 2011-2012. évi beszámolók eltérnek a könyvelési adatoktól. Az eltérés kijavításáról azonnal intézkedtünk, elkészítettük a módosított éves beszámolókat, amelyek a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben 2013. december 16-án közzé is tettünk. Ezen beszámolókat még a helyszíni ellenőrzés időszakában az ÁSZ ellenőreinek rendelkezésére bocsátottuk, akik azokat áttekintve jelezték, hogy a módosított beszámolók már egyeznek a könyvelési adatokkal.

A Jobbik 2009-2010. évi gazdálkodását az ÁSZ 2011. évben ellenőrizte, melyről a jelentés 2012-ben jelent meg. Az ebben megfogalmazott javaslatokat figyelembe véve átdolgoztuk belső szabályzatainkat, működésünket, és ezen új szabályok már megfeleltek az előírásoknak. Ezt az ÁSZ ellenőrei is alátámasztják: „Az előző ÁSZ-ellenőrzés felhívásaira tett intézkedések következtében végrehajtott módosítások után a szabályzatok már megfeleltek a számviteli előírásoknak.” Ezen módosítások azonban csak az előző ellenőrzés lezárultával, 2012-ben történhettek meg, így a 2009-2010. évi szabályzatok hibájából adódó problémák a most ellenőrzött időszak egy részében is fennálltak, így természetszerű és várható volt ezek megállapítása.

Köszönettel vesszük, hogy az ÁSZ ellenőrei felhívták figyelmünket a gazdálkodás során feltárt esetleges hibákra, hiányosságokra. Észrevételeiket nagyon hasznosnak találtuk, azokat mielőbb beépítjük szabályzatainkba, illetve működési folyamatainkba. Reméljük, a következő ÁSZ-ellenőrzés ennek sikerességét igazolni fogja.

Schön Péter országgyűlési képviselő, a Jobbik gazdasági igazgatója

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek