2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Fideszes cinizmus az egészségügy területén is

A Jobbik Magyarországért Mozgalom körmendi születésű országgyűlési képviselőjeként üdvözlöm, hogy jelentős összeg, 1,4 milliárd forint jut a körmendi kórház fejlesztésére. A Fidesz politikusai, Bebes István és V. Németh Zsolt által tartott sajtótájékoztatóval kapcsolatban azonban több fontos megjegyzést is tennék.

Elképesztőnek és cinikusnak tartom, hogy miután a második Orbán-kormány tavalyelőtt funkcióváltásra, hatékonyságra hivatkozva megszüntette a szülészet-nőgyógyászatot és az aktív belgyógyászatot Körmenden, V. Németh Zsolt most arról beszél, hogy soha nem látott fejlesztések zajlanak az egészségügy területén. A kormánypárti országgyűlési képviselőknek 2012-ben kellett volna hasonló határozottsággal kiállniuk, akkor kellett volna minden erejüket latba vetniük a leépítésekkel szemben. A Jobbik akkoriban minden lehetséges eszközzel tiltakozott a vidékromboló intézkedések ellen: parlamenti felszólalásaim mellett tüntetéssel és aláírásgyűjtéssel is kiálltunk a kórházért, de a kormány semmibe vette, hogy a térségben élők szinte egyöntetűen sorakoztak fel az intézmény mellett.

Vas megye 3. számú választókerületének jobbikos képviselőjelöltjeként ígérem, hogy a továbbiakban is mindent el fogok követni a körmendi kórházért és a megszüntetett osztályok visszaállításáért, mert a környéken élők megérdemlik a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek