2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Sosem volt még ilyen rossz a kórházak helyzete

Miközben Orbán Viktor százötven milliárdot költ nézők nélküli stadionokra, és miközben ugyanő Magyar Krónikus címmel önfényező lapot gründol, a kórházak anyagi mélypontra jutottak. A Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége közleményben tudatta a közvéleménnyel, hogy már hatezer orvos hiányzik a rendszerből, jelentősen nőttek a várólisták, folyamatosan nő a dolgozókra jutó munka mennyisége, romlanak a munkakörülmények, műtétek maradnak el pénzhiány miatt.
A Demokratikus Koalíció – egyetértve a szervezet véleményével -arra figyelmeztet, hogy nem csak a szív- és érrendszeri betegségek esetén rendelkezünk a legrosszabb statisztikákkal, hanem szinte minden betegség vonatkozásában. Csökken az egészségügyben dolgozók várható élettartama is.

A DK arról értesült, hogy a kórházigazgatók már a megrendelésnél tudják, hogy nem fognak fizetni. Van olyan kórház, amelyik 2013 februárjában fizetett utoljára a beszállítóinak.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán Viktor vezette maffiakormány esztelen, pazarló politikája vezetett oda, a kórházak tönkrementek. Betegek halnak meg azért, mert a miniszterelnök hobbijaira szórják el mindannyiunk adóforintjait. Az új, demokratikus kormánynak ezen is azonnal változtatnia kell

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek