2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A váci Radnóti iskola nyerte az Ipress Center egymilliós közösségépítő pályázatát

A váci Radnóti iskola nyerte az Ipress Center egymilliós közösségépítő pályázatát

Eredményt hirdettek a váci Ipress Center nyomdaközpont „Veled vagyunk” karitatív programjának részeként létrehozott iskolai pályázaton, amelynek célja egy még élhetőbb, jobb fizikai és lelki környezet kialakítása Vácott. A pályázatot a karitatív tevékenységeket felölelő és az egészséges életmódot is népszerűsítő, „Mozdulj rá!” című programsorozatával a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola nyerte meg. A kreatív elemeken túl az oktatási intézmény azzal érdemelte ki az első helyet, hogy a vállalt sokszínű program széles körben eléri a váci lakosságot, és várható közösségépítő hatása kiemelkedő. A tervek szerint a győztes iskola az I. helyért járó szabadon felhasználható 1.000.000 Ft-ot részben a pályázatában szereplő események megvalósítására, részben sportpályájának felújítására fordítja majd.

„Programsorozatunk célja, hogy az egész gyermeki személyiség fejlődjön a tanulási, játék, sport- és versenyfeladatok által, a sikerélmény motivációjával, kialakuló önértékelési gyakorlat és empatikus társas kapcsolatok jelenlétében. Valamint lehetőséget szeretnénk teremteni Deákvár, vagy akár az egész város lakossága számára, hogy egészségesebb életmódra váltsanak, tartalmasabban töltsék el szabadidejüket, valamint jobban figyeljenek egymásra, miközben közelebb hozzuk a generációkat, az egyes embereket egymáshoz.” – nyilatkozta Laczi István, a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatója, aki az említetteken kívül a város különböző pontjain felbukkanó meglepetést is ígér a váciaknak.

Az Ipress Center október elején hirdette meg pályázatát váci általános iskolák számára olyan közösségépítő program létrehozására, amelynek célja a helyiek összetartozását erősítő, élhetőbb környezet létrejöttének támogatása. A felhívásra 5 pályázat érkezett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek