2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: A Nagy Testvér töröl

„Aki uralja a múltat, uralja a jövőt is. Aki uralja a jelent, uralja a múltat is.” – vallja az Igazságminisztérium Orwell 1984 c. regényében, és ennek szellemében naponta írják át, igazítják az aktuális jelenhez a múltat, az azt tükröző dokumentumokat mindig megsemmisítve, és új, már az átírt múltat igazoló dokumentumokkal helyettesítve.
Így tesz a Nagy Testvér legjobb magyar tanítványa, Orbán Viktor is. A Fidesz honlapjáról már tavaly törölték a 2007 nyara előtt keletkezett írásokat, most pedig a közmédia honlapján váltak hozzáférhetetlenné a tavaly november 5-e előtt keletkezett anyagok. Állítólag átmenetileg, de kérdéses, vajon újra olvashatóak lesznek-e még a választást megelőzően.

A Demokratikus Koalíció – Fideszes kifejezéssel élve – a pofátlanság netovábbjának tekinti, hogy a mindannyiunk adóforintjaiból készült, a közelebbi vagy távolabbi múltat tükröző tartalmakat elzárják a nyilvánosság elől. Árulkodónak tartja egyúttal, hogy a Fidesz már attól is kénytelen választási szereplését félteni, ha szembesíteni lehet a közelmúlt eseményeivel és nyilatkozataival.

A polgárok emlékezetét azonban nem lehet az internetes tartalmakhoz hasonlóan törölni. A magyar választókban élénken élnek a Fidesz 2010 előtti ígéretei csakúgy, mint az elmúlt évek kormányzati tettei, és ezek alapján tavasszal a jelent és a jövőt egyaránt megszabadítják a maffia hatalmától, Orbán Viktor rendszerétől.

Niedermüller Péter
alelnök (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek