2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • új határidő: január 31-ig lehet jelentkezni a K&H Vigyázz, Kész, Pénzre!

új határidő: január 31-ig lehet jelentkezni a K&H Vigyázz, Kész, Pénzre!

A nagy érdeklődésre való tekintettel a vetélkedő meghirdetői meghosszabbították a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő nevezési határidejét, így 2014. január 10-e helyett január 31-ig lehet beadni a nevezést – tudatta a Bank. Jó hír a felkészülőknek, hogy a vetélkedőhöz alapul szolgáló Ez kész! Pénz! című DVD már megtekinthető és letölthető a verseny honlapjáról.
Zsebpénztől a bankszámláig mottóval hirdette meg idén negyedik alkalommal a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt. A háromfordulós versenyre 3-5 fős általános iskolás csapatok nevezhetnek négy kategóriában (1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. osztályosok). A háromfordulós verseny első, online fordulója során a csapatoknak a verseny honlapján található feladatokat kell megoldaniuk és beküldeniük. Ennek határidejét a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a szervezők, így 2014. január 10. helyett január 31-ig várják a nevezéseket A legjobb megoldásokat beküldő csapatok a márciusban induló regionális középdöntőkön versenyezhetnek, majd a májusi, budapesti döntőn kell bizonyítaniuk pénzügyi ismereteiket. A diákok játékos formában, korosztályuknak, tudásuknak megfelelő szintű, a mindennapi pénzügyeket érintő feladatokat kapnak.

 

„A z elsődleges célunk, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban, játékos formában elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként tudatosabban hozzák meg gazdasági döntéseiket és ezáltal is teljesebb életet élhessenek. Azok a diákok, akik akár többször is elindulnak a versenyen, hosszú távú, megalapozott tudás birtokában vághatnak neki az önálló életnek” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűrijének elnöke.

 

Idén először van lehetőség online regisztrációs felületen is nevezni, a www.kh-vigyazzkeszpenz.hu weboldalon keresztül. Itt megtalálható minden információ a versenykiírásról, emellett a tavalyi feladatokból és a pedagógusoknak készült oktatási segédanyagból is ötleteket lehet meríteni a felkészülés során. A verseny alapja a K&H Bank támogatásával kiadott Ez kész! Pénz! című DVD, amely újításként már a verseny honlapján online megtekinthető és le is tölthető. A diákok a hozzájuk legközelebbi bankfiókba is ellátogathatnak, ahol saját szemükkel láthatják, milyen munka folyik egy pénzintézetben.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek