2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Illegális cigivel kapta kölcsön az autót

35 ezer doboz adójegy nélküli ukrán cigarettát találtak egy magyar rendszámú furgon rakterében a rendőrök. Az ukrán sofőr a szállítmánnyal – elmondása szerint – Nyíregyházáról Budapestre tartott, amikor az M3-as autópálya 106 kilométerénél megállították és igazoltatták őt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrei.

A férfi a helyszínen arra hivatkozott: ő kölcsönkérte az autót és nem tudta, hogy annak csomagtere tele van illegális cigarettával. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a csomagtérben talált cigarettát és a szállításhoz használt autót is lefoglalták.

A magyar rendszámú mikrobuszt az M3-as autópálya rekettyési pihenőjénél igazoltatták a rendőrök. Ők figyeltek fel a csomagtérben fekete fóliával eltakart kartondobozokra. Összesen 35 ezer doboz különböző márkájú illegális cigarettát szállított az ukrán sofőr. A férfi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek a helyszínen arra hivatkozott: nem tudta mi van az autó csomagterében. Ő Nyíregyházán kérte kölcsön az autót, mert az övé elromlott. Nem volt tudomása az illegális cigarettákról. A pénzügyőrök végül a szállítmányt és a szállításhoz használt mikrobuszt is lefoglalták, az ügy további vizsgálatát pedig átadták a pénzügyi nyomozóknak, – tájékoztatta hírportálunkat Varga Zoltán sajtóreferens.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek