2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

MSZP: egyre több család, egyre nehezebben éli meg a karácsonyt

Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP kormányzása miatt évről-évre egyre több ember, egyre nehezebben éli meg a karácsonyt. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, 4,5 millió ember a létminimum alatt, 1,5 millió a szegénységi küszöb alatt él, 500 ezer gyermek pedig éhezik, és számuk egyre növekszik. A három és több gyermekes családok 41 százaléka szegény, a szegények 28 százaléka gyermek, és a legnagyobb szegénységi kockázatot az jelenti, ha valaki gyereket akar vállalni.
    A politikus idézte a Tárki felmérését, amely szerint a háztartások nyolcada nem tudott ajándékot vásárolni és csak 4 százalék tudott többet költeni, mint tavaly. Egy korábbi felmérés szerint 25 éve nem volt ennyi szegény ember, mint most, a vásárlóerő pedig Moldova szintjére esett vissza – mondta.
    Hozzátette, eközben a kormány cinikusan viselkedik, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a Hilton szállodába hív meg szegényeket, Pócs János képviselő pedig szenteste a templomban oszt ajándékot.
    A MSZP-nek 2014-ben, kormányra kerülése utáni első feladata lesz, hogy a gyermekéhezést felszámolja és olyan Magyarországot építsen, ahol minden gyermek elérheti álmait – fejtette ki.

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…