2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Farkas Ádám: a PSZÁF korlátozhatná a gyorskölcsönök THM-jét

Farkas Ádám: a PSZÁF korlátozhatná a gyorskölcsönök THM-jét

Farkas Ádám: a PSZÁF korlátozhatná a gyorskölcsönök THM-jétKorlátozott rendeletalkotási jogkört is kapna a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), amelynek lehetősége lesz megtiltani a hitelintézetek jogsértő magatartását; a gyorskölcsönök THM-jét pedig korlátoznák – számolt be a kormány döntéséről, illetve a csütörtökön beterjesztendő törvényjavaslatról a PSZÁF elnöke a kormányszóvivői tájékoztatón. Erősödik a PSZÁF fogyasztóvédelmi funkciója is,

így az ügyfelek panaszait hatósági eljárás keretében vizsgálja meg a felügyelet majd hoz döntést – magyarázta Farkas Ádám.

Hozzátette: a szervezet autonóm, az Országgyűlés felügyelete alá tartozó közigazgatási szervvé válhat január elsején, amelynek elnökét hat évre a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki.

A törvényjavaslat a jegybanki alapkamat tízszeresében maximálja a gyorskölcsönök teljes hiteldíj mutatóját (THM), ami jelenleg 70 százalék – mondta a kormányszóvivő.

Elfogadhatatlannak tartja a Fidesz, hogy a pénzügyi kormányzat és a nemzeti bank gyámsága alá helyezzék a pénzügyi felügyeleti rendszert. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője azt mondta, hogy az MSZP-SZDSZ-kormány 2004-ben szétverte az addig jól működő felügyeleti rendszert, a bankok pedig ennek következtében az elmúlt öt évben azt csináltak, amit akartak.

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek