2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jutalmazták a képeslaptervező kisiskolásokat

A Miskolci Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdetett általános iskolások számára, hogy idén  is helyi kisiskolások rajzai díszíthessék, tegyék egyedivé a város vezetőinek karácsonyi képeslapjait.
Az alsó tagozatos diákoktól azt kérték a városvezetők, rajzolják le, milyennek látják ők azt az üdvözlőlapot, melyet szívesen postára adnának karácsonykor.
10 iskolából több mint 300 rajz érkezett a felhívásra, amelyet egy háromtagú zsűri – Homonna György festőművész-tanár, Felvinczy Csongorné rajztanár és Balláné Juhász Ildikó báb és díszlettervező – értékelt..
A pályázat végeredménye alapján Dr. Kriza Ákos polgármester Horváth Fanni, a Kaffka Margit Általános Iskola 4. osztályos tanulójának rajzából készült képeslapot, Pfliegler Péter alpolgármester pedig Kun Emese, a Kaffka Margit Általános Iskola 3. osztályos tanulójának képeslapját küldi majd el. Kiss Gábor alpolgármester a Rónai Ferenc Általános Iskola első osztályos diákjának, Zsákai Kincsőnek a rajzát adja postára, Dr. Zsiga Marcell alpolgármester üdvözlőlapjait Szénási Hanna és Gyarmati Zsófia a Szabó Lőrinc Általános Iskola 2. osztályos kisdiákjai rajzolták, míg Csiszár Miklós jegyző karácsonyi képeslapját Miczi Mirella Luca, a Kaffka Margit Általános Iskola 3. osztályos tanulójának munkája díszíti.
A  városvezetők közös karácsonyi üdvözlőlapját Chalupeczky Tamás, a Szabó Lőrinc Általános Iskola 3.osztályos diákjának tervei alapján készítették el.

A legjobb 7 pályázat tulajdonosát ajándékcsomaggal díjazták. Idén különdíjban részesült a Kaffka Margit Általános Iskola 36 tanulója, akik különösen kreatívak és aktívak voltak, ők is ajándékcsomaggal lesznek gazdagabbak – az elismeréseket Kiss Gábor alpolgármester adta át a diákoknak.

A díjazással egy időben kiállítás nyílt a beérkezett  pályamunkákból, mely egészen Vízkeresztig megtekinthető a Városháza  aulájában.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek