2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hassler és barátai

Hassler és barátaiA sorozatot Sándor Zoltán karnagy indította több mint 10 esztendővel ezelőtt, s azóta majd minden hónapban beszélgetős vendéget hív az Európa Házba, ahol a Hassler Énekegyüttes különböző kórusművekkel szinesíti az érdekes interjúkat. Így volt ez tegnap este is, amikor egyszerre két kiválóság volt a vendége Sándor Zoltánnak: Puskás Péter és Rudolf Mihály Ybl Díjas, Pro Architektúra Díjas építészek.

 

Az apropó pedig a nemrég megkezdődött Zenepalota rekonstrukciója volt. Az 1927-ben átadott épület újratervezésén ugyanis együtt dolgoztak a neves építészek, de mint a beszélgetésből kiderült több közös nagy feladatban is volt már részük. Sándor Zoltán a csodálatos műemlék épület újjávarázsolása mellett persze beszéltette alanyait az építészet, a zene és más művészetek kapcsolatáról, az irodalom, a vers és novellaírás szeretetéről, családi gyökerekről. A közös kollégiumi évek élményekből megtudhattuk, hogy sok ponton találkozott a két nagyon különböző stílusú művész élete. Jó történeteket hallottunk a miskolci kollektív ház pezsgő életéről, a Északterv alkotó kollektívájáról, nagy elődökről és a Deszkatemplom újjáépítésének körülményeiről.

-obe-

Hassler és barátai

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…