2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Emberi jogi oktatási program Színházi játék délutánja Borsodnádasdon

Emberi jogi oktatási program Színházi játék délutánja Borsodnádasdon

December 18-án, Borsodnádasdon, a Közösségi Házban a Magyar Zsonglőr Egyesülettel és a Bohócok a Láthatáron Csoporttal együtt megvalósítjuk a Színházi játék dél után programot (részletes menetrend csatolva). A Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskolában 2013. október 7-én kezdtük el az emberi jogi oktatást a Norvég Civil Alap támogatásával.

Az iskola igazgatója, Sipos Sarolta nagy örömmel fogadta az Amnesty International projektötletét, s mindenben segít azóta is. Bármit kérünk tőle, ha az a gyerekek érdeke, előteremti, megoldja, kivarázsolja.

A dr. Ámbédkar Iskola pedagógusai, Hervoly Vanda és Zsúdel Gábor foglalkozik az egyik csoporttal, Pénzes Judit emberi jogi képzési koordinátor pedig a másikkal. Minden osztályba négyszer jut el a program az év során.

Októberben az ötödikesekkel találkoztunk kétszer, novemberben a hatodikosokkal, decemberben pedig a hetedikes és nyolcadikos csoportokkal.

Első félévben az a cél, hogy a gyerekek a közös játékokon, csoportmunkákon, kreatív és elgondolkodtató feladatokon keresztül találkozzanak az emberi jogok szemléletével, megismerjék az Amnesty International munkáját; és képesek legyenek akkor is figyelni egymásra, amikor nehéz; akkor is törődni a másikkal, ha korábban nem is beszéltek egymással.

A második félévben olyan témákra állítjuk majd fel az órákat, amelyek közös nevezőként előkerültek az első alkalmakkor: a gyerekek jogai, a diszkrimináció, a nemi szerepek, valamint a véleménynyilvánítás szabadsága és büntetése.

A projekt zárása egy emberi jogi nyári tábor, ahol négy napon át leszünk majd együtt a gyerekekkel. A végső zárás pedig egy pedagógiai kézikönyv, melyben összefoglaljuk a tapasztalatokat, a működő és kevésbé működő játékokat, módszereket, élményeket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek