2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Végállomás – halálos közlekedési baleset a villamos megállóban

Végállomás – halálos közlekedési baleset a villamos megállóban

Végállomás - halálos közlekedési baleset a villamos megállóbanA Miskolcon hétfőn este történt halálos közlekedési balesetben a gyalogos szinte észre sem vette a feléje közeledő személygépkocsit. A 39 éves miskolci férfi az ütközést követően a helyszínen elhalálozott.

Az elsődleges információk szerint egy 21 éves sofőr este 22.00 óra után néhány perccel az Andrássy utcán az úgynevezett Stadion úti villamos megállónál nem az időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét. Az autó vezetője az esős időben nem biztosított elsőbbséget a villamos megállóban – a gyalogátkelőhely mellett – lévő járdaszigetről lelépő 39 éves miskolci férfinak, aki a frontális ütközés következtében a helyszínen az életét veszítette.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja a halálos közlekedési baleset körülményeit.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában hat személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. A halálos kimenetelű mellett három súlyos és kettő könnyű sérülésekkel végződött. A rendőrség felhívja a figyelmet gondoljanak arra, hogy mindenkit haza várnak!

Amikor az egy is sok!
A rendőrség határozott törekvése, hogy csökkentse a közlekedési balesetek számát. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság folyamatos közúti ellenőrzéseinek eredményeiként majd 10 százalékkal csökkent a megye közútjain a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma. Ez év szeptember végéig összesen 667 baleset történt, míg az előző esztendő hasonló időszakában 736 volt. Hasonló képet mutat a tragikus kimenetelű esetek száma is, szeptember 30-ig 23, tavaly pedig 31 halálos közlekedési baleset történt.

Az élet elsőbbségi jog!
A statisztikai adatok egyértelműen kimutatják, hogy a legtöbb közlekedési baleset a gyorshajtásra, a sebesség helytelen megválasztására vezethető vissza. Ezt követi az elsőbbségi jog be nem tartása

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek