2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jó évet zártak a Freeriderz SC bringásai

Jó évet zártak a Freeriderz SC bringásai

A 2011-ben, Miskolcon alakult, újabb sikeres szezont maga mögött tudó  Freeriderz SC kerékpáros klub nemrégiben tartotta meg évadzáró összejövetelét az újonnan átadott klubházban, mely a  Királyasztalon található.

Masa Zoltán elnöktől megtudhattuk, hogy  tagságuk meghaladja a 40 főt. A debreceni DKSI-Freeriderz társcsapattal együtt ebben az évben több mint 50 kerékpáros versenyen vettek részt itthon és a szomszédos országokban.
Két bajnoki címet ünnepelhettek idén. A DTC tájkerékpáros szakosztályával együttműködve – Jordán Soma  a tájkerékpározás sprint távján amatőr magyar bajnok lett, és a Magyar- kupa sorozatban is a legjobbnak bizonyult. Nagy András a tájkerékpározás középtávú amatőr magyar bajnokságán végzett az első helyen. Ezen túlmenően több kiemelkedő eredményt is a magukénak mondhatnak a Freeriderz SC bringásai a különböző kupa és egyéb jellegű megmérettetéseken. Többek között Pallos Zoltán összetett 2. lett a Mountain-bike Challenge-sorozatban, a 24 órás MTB versenyt pedig kategóriájának 3. helyén zárta a csapat.

Már 2014-re készülnek

– Bár a 2013-as kerékpáros szezon alig egy hónapja zárult, a csapat nagy része már a jövő évre készül, többek között rendszeres edzéseket tartunk a Miskolci Szabadidőközpont nemrégiben átadott új spinning termében – hangsúlyozta Masa Zoltán. – 2014-ben még nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni a fiatalok bevonására, az utánpótlás-képzésére, miközben szeretnénk megtartani a klubra jellemző baráti hangulatot! Kiemelt esemény lesz számunkra ismét a 24 órás MTB verseny, a TOP Maraton sorozat, az országúti Amatőr Kupa sorozat, és természetesen saját versenyünk, a Kondenzgyík Maraton Miskolc. „Kirándulást” teszünk a triatlonsportba is, hiszen indulni fogunk Klagenfurtban, a hosszú távú IRONMAN-en és a 2014-ben Budapesten, először megrendezendő középtávú 70.3 IRONMAN versenyen.
 
Az egyesület honlapja hamarosan megújul, de az elérhetőségeket már meg lehet találni a www.freeriderzsc.hu  oldalon.

Fotó: A rossz időt spinningeléssel „védik ki” a Freeriderz SC sportolói.
(Fotó: Magánarchívum)
 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…