2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK az új Házszabályról való vita és szavazás bojkottjára kéri a demokratikus ellenzéket

A DK az új Házszabályról való vita és szavazás bojkottjára kéri a demokratikus ellenzéket

A Fidesz vezetőinek van ugyan önkritikájuk, csak kevés. Azzal már tisztában vannak, hogy a következő országgyűlésben a minden tekintetben nekik kedvező választási törvény ellenére sem szerezhetik meg a mandátumok 2/3-át, de még reménykednek – a DK szerint alaptalanul – az egyszerű többségben. Ezért törekszenek arra, hogy a következő parlament működésének szabályait még most elrendezzék, amikor ezt saját szájuk íze szerint tehetik meg, és nem kell az ellenzékkel megállapodniuk.

A Demokratikus Koalíció szerint ez a törekvés nem csak elfogadhatatlan, de illegitim is. Az új országgyűlés működését a 2014-ben megválasztandó képviselőknek kell szabályozniuk, a most leköszönőknek nincs joguk ahhoz, hogy helyzetükkel visszaélve megválasztandó utódaikat kész helyzet elé állítsák, kezüket megkössék.

A Demokratikus Koalíció ezért az országgyűlésről szóló törvény és a Házszabály módosításának parlamenti folyamatát bojkottálja. Nem vesz részt annak vitájában, a szavazásról pedig kivonul, és ugyanezt javasolja azoknak a frakcióknak és független képviselőknek is, amelyek, illetve akik az országgyűlésben a demokratikus pártokat képviselik.

Ha már a demokratikus politikai erőknek ebben a parlamenti ciklusban tűrniük kellett Orbán Viktor önkényét, legalább az ellen tiltakozzanak, hogy ezt az önkényt a következő ciklusban is érvényesíteni próbálja!

Molnár Csaba
a DK országgyűlési képviselői csoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…