2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Delfines sikerek

Negyedik helyen végzett a hétvégi Mikulás-kupán a KSK DELFIN vízilabda csapata.
Mint ismeretes: a barcikai gyerekek októbertől edzenek újra a barcikai uszodában, s az elmúlt időszakban a jó szakmai felkészítésnek, a megfelelő körülményeknek és a kitartó, lelkes, odaadó edzésmunkának köszönhetően nagyon sokat fejlődött a csapat. A klubvezetés és a szülők nagyon büszkék az elért eredményre.

A rendezvényről Orosz Tamás elnök írt személyes hangvételű beszámolót:

Tisztelt Gyerekek!
Kedves Szülők!
Kedves Támogatóink és
Kedves leendő Támogatóink!

Először is szeretném megköszönni a részvételt a gyerekeknek és a jelenlévő szülőknek, mindkét oldal harcolását, ki a vízben, ki a szárazföldön.
Úgy érzem mérföldkő ez a „Mikulás Kupa” az életünkben, mivel két hónap edzés után bebizonyítottuk, hogy a barcikai vízilabdának van jövője!!!
Elemezve a történteket:
1.    Az első mérkőzés Delfin Kazincbarcika-MVSI „B”.
Az MVSI „B” csapata ellen nagyon jó volt, minden jól összejött, „pihentek voltunk”, így sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk (16:3), aminek nagyon örülünk.
2.    Második mérkőzés: Nyíregyháza-Delfin Kazincbarcika
Körülbelül 2-3 évvel előttünk járnak ebben a korosztályban;  három sort tudnak cserélni ugyanolyan képességű játékosokkal (bőven van „gyermekállomány”, akikből tudnak válogatni).
El lehet képzelni, hogy milyen harc megy a gyerekek között a csapatba kerülésért.
Az Északi-Ligában jelenleg ők a legjobbak. Nagyarányú vereség: 16:0
3.    Harmadik mérkőzés: Sátoraljaújhely-Delfin Kazincbarcika
Edzői dilemma: hajtsuk ki a gyerekeket? Ugyanakkor tudjuk, hogy két évvel előttünk járnak, vagy tartalékoljuk az erőnket az MVSI „A” ellen, mivel ott van esélyünk? ( a harmadik hely a tét)
Félidőben még mi vezettünk, utána sajnos előjött az edzéshiány, a fáradtság és a rutintalanság.
Megjegyzés: nem baj, megizzadtak ellenünk. Félidőben 4:3, a végén sajnos 4:11.
4.    Negyedik mérkőzés: MVSI „A”-Delfin Kazincbarcika
Részünkről ez már a negyedik mérkőzés volt, az ellenfél részéről „csak” a harmadik.
Végig szoros ki-ki meccset játszottunk, orrba vágás vérzéssel nálunk, védőnk háta, mint a zebráé (karmolás), olyan csíkos. Az elszántság a fentiekből kitűnik. Mégis úgy érzem, hogy mi részünkről ment el a meccs, mivel négy emberelőnyt nem tudtunk kihasználni, és kétszer a kapufa is ellenünk volt. Az MVSI „A” nyert 9:7-re.

IV. hely: harcoltunk, küzdöttünk érte!
Büszkék lehetünk rá! Majd a rutin később segít.
Számomra ez felér az első hellyel, amit Ti gyerekek teljesítettetek azok után, hogy csak két hónapja tudunk normális vizes edzéseket tartani.
Köszönet minden játékosnak, a jelenlévő szülőknek, akik végig buzdítottak minket (sőt elmondták, hogy a miskolci szülők többször is kijelentették, hogy „nem hiszik el, hogy Kazincbarcika ennyit fejlődött egy év alatt”).
Köszönet a támogatóinknak, akik eddig is bíztak bennünk, és reméljük, hogy a jövőben ezt meg is fogjuk tudni hálálni.
Várjuk leendő támogatóinkat, szponzorainkat is, akik elhiszik, hogy Kazincbarcikán érdemes a vízisportokba és a gyerekekbe „fektetni”.

Hajrá Delfin!

                a KSK Delfin Elnökség nevében Orosz Tamás


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek