2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jogerősen is pert nyert a Jobbik Miskolc jegyzője ellen

A miskolci városvezetés másodfokon is pert vesztett a Jobbik önkormányzati képviselőjével, Jakab Péterrel szemben. Az ítélet jogerős, így a fideszes vezetés nyolc napon belül köteles kiadni a politikus által kért közérdekű adatokat Lyukóvölgyről.
Minderről Jakab Péter számolt be hétfői sajtótájékoztatóján. Emlékeztetett, közel egy évvel ezelőtt kérte a miskolci városvezetést, adják ki számára öt évre visszamenőleg, hogy mennyi lakásfenntartási támogatást fizetett ki a szocialista és a fideszes önkormányzat Lyukóvölgy egy olyan utcájában, ahol egyetlen egy lakás sincs. A város jegyzője megtagadta az adatok kiadását, ezért fordult a képviselő a Járásbírósághoz, mely első fokon neki adott igazat. A pervesztes városvezetés megfellebbezte a döntést, ezért került sor a másodfokú eljárásra, mely során a Miskolci Törvényszék immár jogerősen is kötelezte az önkormányzatot a Jobbik által kért adatok kiadására.

Jakab Péter szerint az eset után joggal kíváncsiak a miskolciak arra, vajon hogyan akar a Fidesz rendet tenni Miskolcon, amikor a Kriza Ákos polgármester irányítása alatt álló jegyző – akinek elvileg a törvényesség őrének kéne lennie – maga sincs tisztában a vonatkozó jogszabályokkal. Kérdés az is, mennyibe került a városnak az az ügyvéd, akit a jegyző maga helyett küldött a tárgyalásra, és pert vesztett. „Ha esetleg mégsem a szakmai dilettantizmus áll a háttérben, akkor pedig arra vagyunk kíváncsiak, miért titkolja a városvezetés a Fidesz és az MSZP segélyezési gyakorlatát Lyukóban. Ha másra nem is, erre a kérdésre nyolc nap múlva immár biztosan választ fogunk kapni” – fogalmazott a jobbikos politikus.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…