2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Állás-álajánlat

Vádemelési javaslat a külföldi munkalehetőséget kínáló csalóval szemben. Csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, mert ismeretlen tettes 2012 augusztusában egy internetes hirdetési oldalon külföldi munkalehetőséget ajánlott, azonban az arra jelentkezőknek a kért összegért cserébe semmilyen ellenszolgáltatást nem nyújtott.

Az álajánlatra Tiszaújvárosból, Ózdról, majd Győrből is jelentkeztek, akik több tízezer forintnyi összeget banki pénzfeladási szolgáltatás útján el is küldtek a hirdetőnek.

A sértettek, miután a tranzakció kódját telefonon megadták az „ügyintézőnek”, személyesen elmentek a megadott közvetítői címre, amiről akkor tudták meg, hogy az légből kapott. A pénz feladása után azonban már nem tudták elérni az ügyintézőt.

Az ügyben bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök azonosították, elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki a 49 éves, budapesti D. Zsoltot, aki a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a több rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes járási ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek