2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az „AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK” program

Zenés beszélgetés Németh Judit operaénekesnővel

A város egyik valaha élt legsikeresebb előadóművészével találkozhatott az, aki eljött a Grizzly Pub-ba szombat délután.

A rendkívül közvetlen és kedves hölgy Miskolcon született és zenei tanulmányainak középiskolai szintjét is itt végezte.

Majd hallhattuk azt, hogy egy ilyen sikeres pálya is mennyi nehézséggel, kanyarral és buktatóval van tele, már az elején is. Milyen apróbb-nagyobb szerencsés találkozások, helyzetek kellenek ahhoz, hogy kibontakozhasson a tehetség és megnyíljanak a kapuk a nagy színpadok felé.

Láttunk sok fényképet a pályafutásáról. A világ legismertebb énekeseivel szerepelt együtt, a legnagyobb színpadokon.  7 éven keresztül énekelt főszerepeket a bayreuthi Festspielhausban, ami a Wagner operák autentikus otthona.

1990-től volt tagja a Magyar Állami Operaháznak. A budapesti Művészetek Palotájának Wagner Napjainak állandó szereplője. 2010 májusában Brangäne szerepében debütált a Trisztán és Izoldában.
2002-ben Liszt-díjjal tüntették ki.

Sajnos, a nagyvilágban jobban ismerik a művésznőt, mint itthon (különösen Miskolcon nem). Ő maga is elismeri, hogy nincs ideje és igénye sem nagyon, saját magát „sztárolni”. A celebvilág pedig, tőle abszolút idegen.

Azt gondoljuk, Németh Judit mint művész és mint ember is alkalmas arra, hogy büszkék lehessünk rá! Ebben a nagyon össze-vissza világban egy kiváló példakép lehet!

Aki nem jött el, sajnálhatja….


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek